Okoseszközök

A QNAP hivatalosan kiadja a Qsirch 5.4.1-et

Qsirch

A felhasználók természetes nyelvezetet használhatnak parancsként a képek gyors megtalálásához.

A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora ma bejelentette a Qsirch 5.4.1 megjelenését. Az új funkciókkal, mint a mesterséges intelligencia által vezérelt képkeresés, a hasonló képek keresése és a dokumentumtartalom gyors előnézete, a NAS-felhasználóknak precízebb és felhasználóbarátabb fájlkeresési élményben lehet részük, jelentősen növelve produktivitásukat.

A Qsirch egy keresőmotor QNAP NAS-hoz, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy gyorsan megtalálják a kívánt fájlokat a hatalmas mennyiségű fájl és adat között. A fájlok, képek, videók, PDF-dokumentumok és e-mailek „kulcsszavas keresése” mellett a felhasználók profitálhatnak a Qsirch 5.4.1 „AI-alapú szemantikus kereséséből”, ami egy AI-modellt használva képes elemezni a felhasználó szándékát és a lekérdezések kontextusát. A szemantikus keresés lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy gyorsan találjanak pontos eredményeket egyszerű nyelvi parancsok és kifejezések használatával.

„A Qsirch mindig is a QNAP NAS felhasználók legfőbb produktivitási eszköze volt. Hogy magasabbra tegyük a lécet a Qsirch-csel, integráltuk az AI-alapú szemantikus keresést, amiben benne van a lehetőség, hogy nagymértékben növelje a felhasználói produktivitást. Nagyra értékeljük a Qsirch 5.4.0 szemantikus keresési bétatesztelőinktől kapott értékes visszajelzéseket, amelyek lehetővé tették a QNAP fejlesztőcsapatának, hogy folyamatosan optimalizálja a Qsirch 5.4.1 hivatalos változatát”

– mondta Amol Narkhede, a QNAP vezető termékmenedzsere, majd hozzátette:

„A mesterséges intelligencia korszakában az AI-alapú szemantikus keresés áttöri a hagyományos kulcsszavas keresés korlátait, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy mindennapi keresési szokásaikat használva nagyobb pontossággal találják meg a kívánt tartalmat.”

A Qsirch 5.4.1 főbb jellemzői

  • AI-alapú szemantikus keresés

Használj természetes nyelvezetet a részletes parancsok létrehozásához (23 nyelv támogatott) a keresési eredmények hatékony szűréséhez!

  • Hasonló képek keresése

Fedezz fel hasonló képeket a keresési eredmények között! A felhasználók könnyen megtalálhatják a QNAP NAS-ukon tárolt hasonló képeket vagy fényképeket.

  • Dokumentumok előnézete

A fájlok keresését követően a felhasználók gyorsan megtekinthetik a tartalom előnézetét, a kulcsszóval kapcsolatos bekezdéseket vagy néhány releváns mondatot a fájlból az előnézeti panelen.

NAS-rendszerkövetelmények

  • 64 bites x86-alapú NAS legalább 8 GB RAM-mal.
  • QTS 5.0.1 (vagy újabb), QuTS hero h5.0.1 (vagy újabb)
  • A szemantikus keresés teljes funkcionalitásának használatához telepíteni kell a QNAP AI Core-t az App Centerből.

Tudj meg többet a Qsirch 5.4.1-ről a https://www.qnap.com/go/software/qsirch oldalon!

Megjegyzés: A funkciók változhatnak, valamint előfordulhat, hogy nem minden QNAP termékhez állnak rendelkezésre.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Okoseszközök

Megreformálta kedvezményrendszerét a Yettel, az ügyfelek nyernek vele

A Yettel lakossági ügyfelei jelentős szabadságot kapnak a kedvezmények eléréséhez szükséges szolgáltatások összeállításában, mindezt erre vállalt hűségidő nélkül.

Bár a szolgáltatáscsomagok – tévé, internet, telefon összecsomagolása – már régóta elterjedtek a hazai piacon, a Yettel most egy új megközelítéssel érkezik: a szolgáltató ügyfelei mától szabadságot kapnak a kedvezmények eléréséhez szükséges szolgáltatások összeállításában, azt erre vállalt hűségidő nélkül érhetik el.

Az elmúlt két évtizedben a lakossági távközlési piac szerkezete jelentősen átalakult. A magyar háztartások egyre többféle digitális eszközt használnak, már a nagyszülői korosztály is online, és az új generáció digitális nyitottsága nem kérdés, hanem az életvitel alapvető része. A 2023-as Magyar Infokommunikációs Jelentés[1] szerint a háztartások 94 százaléka nem csak egyetlen távközlési szolgáltatást vesz igénybe, a legnagyobb arányban (38,1%) mind a négyet – azaz mobiltelefont, internetet, televíziót és fix vonalas telefont.

Rugalmasság a kedvezménycsomag elemeinek összeállításában

A kedvezményért együtt kínált szolgáltatások ugyanakkor jellemzően „előre csomagoltak”, és a fogyasztó hiába szeretné saját igényei szerint összeállítani annak összetevőit, erre csak korlátozottan van lehetőség, és sokszor olyan dolgokért is fizetnie kell, amire nincs is szüksége. A Yettel figyelembe veszi az ügyfelek igényeit és október 22-től egy új koncepciót vezet be: a Yettel Full szolgáltatáscsomagban akár 30% havidíjkedvezmény érvényesíthető lakossági Prime, vagy OtthonNet előfizetésre, de a csomaghoz hozzáadható TV vagy streamingszolgáltatás is. Ezek tehát azok a szolgáltatások, amik a kedvezménycsomagot alkothatják. A Yettel Full szolgáltatáscsomag esetében nem kötelező, hogy mind a három szolgáltatástípus – mobilelőfizetés, TV és otthoni internet – szerepeljen a csomagban, sőt a szolgáltatások bármely kombinációjával, már 2 előfizetéssel elérhető a kedvezmény; akár 2 mobilelőfizetéssel (bármely Yettel Prime-mal), vagy akár 2 otthoni internettel (bármely OtthonNettel). A csomag alkotóeleme lehet tehát a 15% kedvezménnyel választható Yettel TV is (kivéve Yettel TV XS csomag), sőt, ha az ügyfelek inkább streaminget néznek, a csomagban lévő Max előfizetésekre is 15% havidíjkedvezmény jár. A Yettel Full további előnye még, hogy nincsen a kedvezménycsomagra vonatkozó hűségidő és egy csomagban lévő mobilelőfizetések belföldön ingyen hívhatják egymást. A Yettel Full csomag kedvezménye mindaddig igénybe vehető, amíg az adott számlázási azonosítón a Prime és az OtthonNet tarifák közül legalább található és a számlázási azonosítón az adott számlázási ciklusban egyetlen szolgáltatás sincs felfüggesztve.

„Megnéztük a piacot és kutattuk az ügyfeleink igényeit, elegük van a felesleges kiadásokból, a mi ajánlatunk erre fókuszál. Ahogyan egy épületben lakunk, de a lakásaink különbözőek, ugyanez a helyzet a net, TV és mobilozási szokások terén is. A Yettel Full éppen ilyen kifinomultsággal, az emberek egyedi igényeihez próbál igazodni, rugalmasan alakítható a tartalma. Ügyfeleink már 2 Yettel termékkel is érzékelhető kedvezményt érhetnek el, több szolgáltatás bevonása – akár több előfizetés hozzáadásával – pedig nagyobb rendszeres kedvezményt, akár havonta 30% megtakarítást jelent” 

– mondta Szafonov Olga, a Yettel Magyarország lakossági kereskedelmi igazgatója.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Egészség

Mini LED kijelzőtechnológiás sebészeti monitort dobott a piacra az LG az endoszkópos és laparoszkópos beavatkozásokhoz

Az LG Electronics (LG) megkezdte új, 31,5 hüvelykes sebészeti monitorjának (32HR734S modell) piaci bevezetését.

A sebészeti endoszkópok, laparoszkópos kamerák és más kompatibilis orvosi képalkotó rendszerek képeinek színes megjelenítésére tervezett LG monitor megkapta az 510(k) engedélyt az amerikai FDA-tól, azaz már az Egyesült Államokban is forgalmazható. A Mini LED technológiájú kijelző pontos színszabályozást garantál széles színtartománnyal és optimalizált tisztaságú képpel.

A 32HR734S monitor egy 31,5 hüvelykes, 4K felbontású (3840 x 2160) Mini-LED kijelző, amely több ezer apró LED-diódát használ háttérvilágításként. Az LG orvosi monitora 2 000 cd/m² csúcsfényerőt és 1 000 000:1 értékű dinamikus kontrasztarányt biztosít, a tiszta, részletes képek és az erős kontraszt érdekében pedig 1536 külön háttérvilágítási zónát kezel. A kijelző megbízható színkonzisztenciát garantál az egész képernyőn, a DCI-P3 színtér 98 százalékos lefedettségével.

A lenyűgöző képi teljesítmény mellett a 32HR734S a sebészeti környezetben szükséges tartósságot és megbízhatóságot is garantálja. Az optikai ragasztás (a kijelző és az előlap közötti közvetlen kötés), és az előlap csillogás-, tükröződés-, valamint ujjlenyomat-gátló bevonatai miatt az LG 32HR734S 4K sebészeti monitoron mindig tökéletesen jól láthatóak a képek, még az erősen megvilágított műtőkben is. A termék elülső és hátsó oldala is víz- és porálló (IP45-, illetve IP32-besorolás), így a monitor a műtétek során esetlegesen a készüléket érő környezeti hatások között is zavartalanul működik.

A 32HR734S az első olyan LG sebészeti monitor, amely tartalmazza az innovatív, ún. Clone Screen funkciót. A Clone Screen-el a felhasználók a 32HR734S-en megjelenő képet megkettőzhetik egy második monitoron (HDMI-n keresztül csatlakoztatva), ami jelentősen megkönnyítheti a műtéti folyamatok hatékonyságát és a kommunikációt olyan helyzetekben, amikor több egészségügyi szakembernek kell ugyanazt a képet látnia.

A kijelző ún. Mirror üzemmódja a képernyőn megjelenő képet vízszintesen tükrözi, míg a Rotation üzemmód 180 fokkal elforgatja a képet a műtéti kamera tájolásának megfelelően. A monitor Picture-in-Picture (PIP) és Picture-by-Picture (PBP) funkciót is biztosít, ez utóbbi akár négy különböző képforrás egyidejű megjelenítését is lehetővé teszi. Az orvosok és egészségügyi szakemberek így egyszerre több – például laparoszkópos és fluoroszkópos – képet nézhetnek, miközben még a beteg életjeleit is figyelemmel kísérhetik ugyanazon a kijelzőn.

„A fejlett Mini LED technológiával rendelkező 32HR734S a sebészeti környezetben szükséges kiváló képminőséget és kényelmi funkciókat kínálja”

– mondta YS Lee, az LG üzleti megoldások divíziójának alelnöke és IT termékekért felelős vezetője.

„Úgy véljük, hogy új modellünk jelentősen hozzájárul majd a műtéteket végző és a műtéteknél segédkező egészségügyi szakemberek munkájának hatékonyságához.”


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

A Samsung a Musée d’Orsay-val együttműködve bemutatja a The Frame TV-ken elérhető exkluzív kollekcióját

A Samsung és a Musée d’Orsay egyedülálló együttműködésének köszönhetően a The Frame TV felhasználók a párizsi múzeum 25 remekművét jeleníthetik meg otthonukban.

Auguste Renoir Bál a Le Moulin de la Galette-ben, Paul Cézanne A Sainte-Victoire hegy, Vincent van Gogh Csillagos éj, Claude Monet Kék tavirózsák, Henri-Edmond Cross Az esti levegő és Henri Rousseau A kígyóbűvölő című művei mellett a válogatás exkluzív lehetőséget kínál a világ egyik legnagyobb impresszionista és posztimpresszionista tárlatának felfedezésére, amely a Samsung Art Store-on keresztül érhető el.

A Samsung és Yves Béhar svájci tervező által 2017-ben létrehozott The Frame egyedi, személyre szabható megoldásaival emelkedik ki. A The Frame-et úgy tervezték, hogy finoman illeszkedjen bármilyen stílusú enteriőrbe, sziluettje pedig egy hagyományos festményére emlékeztet. A Samsung azon törekvésének eredményeként, hogy a művészetet a modern otthonokba elhozza, a The Frame hozzáférést biztosít a felhasználóknak a Samsung Art Store-hoz, amely több mint 2500 műalkotást vonultat fel tekintélyes múzeumokból és galériákból, mint a Met, a Van Gogh Múzeum, a Tate, a Victoria & Albert Múzeum, valamint hozzáférést biztosít a művészet olyan kulcsfiguráinak műalkotásaihoz, mint Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Salvador Dali és még sokan mások.

A Frame QLED 4K tükröződésmentes, matt képernyője automatikusan beállítja a fényerőt és a színeket a kiváló minőségű megjelenítés érdekében. A Pantone által hitelesített színeknek köszönhetően pedig a reprodukció valósághűbb lehet, mint valaha. A felhasználók a teljesen testreszabható élménynek megfelelően széles kínálatból választhatnak keretet, így a The Frame TV belesimulhat a szoba berendezési tárgyai közé, és bármilyen enteriőrt feldobhat.

Nagyon örülünk ennek az együttműködésnek, és izgatottan várjuk, hogy tovább bővíthessük. A lehetőséggel, hogy a múzeum kiemelkedő gyűjteményéből gondosan kiválasztott remekműveket otthon is szemlélhetjük, az Orsay varázslatának egy darabját hozhatjuk el a nappalinkba

– mondta Julia Beurton, a Musée d’Orsay vezérigazgató-helyettese.

Büszkék vagyunk arra, hogy együttműködhetünk a tekintélyes Musée d’Orsay-val, és egyedülálló művészeti élményt nyújthatunk a The Frame TV-vel. A világ legnagyobb galériáival való több mint 8 éves együttműködésünknek köszönhetően kiemelkedő szakértelmünk lehetővé teszi, hogy a műalkotások szépségét abszolút precízen és gondosan visszaadjuk, miközben digitális formátumhoz igazítjuk őket. Ennek a kivételes kollekciónak köszönhetően a világ több mint 5 millió emberének otthonába közvetlenül juttathatjuk el a művészetet, így mindenki másképp fedezheti fel újra ezeket a remekműveket

– mondta Guillaume Rault, a Samsung Electronics France alelnöke.

A múzeum 25 remekműve szeptember 30-tól elérhető a Samsung Art Store-ban.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss