Tippek

Új gomb érkezik a YouTube felületére

youtube

A YouTube bár régóta létezik, mindent azért még mindig nem tud – ilyen például a folyamatos újrajátszás lehetősége is. A Google most pótolja a hiányzó funkciót.

Bár a YouTube-ot elsősorban videoklippek, filmes részletek, vlogok miatt hozták létre, rengeteg zene is található rajta. A videomegosztó ennek ellenére nem rendelkezik a szüntelen újrajátszás lehetőségével. Illetve csak úgy, ha a felhasználó mindig újraindítja az adott számot, de ez nem nevezhető kényelmesnek.

youtube

© DroidMaze

A kis, de mégis hasznos apróság hiánya szerencsére a Google-nek is feltűnt, amely már csendben intézkedett is: a DroidMaze-nek feltűnt, hogy a szolgáltató elkészítette a gombot, amelyet aktiválva mindig újraindul majd a kívánt tartalom. A fejlesztés tehát nem csak a zeneszámoknál lesz használható.

A portál azt írja, hogy a Google egyelőre csak az Androidon kapcsolta be a kényelmi funkciót, de ott sem mindenkinél – előbb letesztelik, és ha minden rendben megy, jöhet a szélesebb körű bevezetés. Arról ugyanakkor nincsenek hírek, hogy erre mikor kerülhet sor. Elképzelhető, hogy a fejlesztés a felület webes részén is megjelenik.

Forrás: HVG

Tippek

Ezért ne tegyünk kémprogramot párunk mobiljára

ESET

Az ESET biztonságtechnikai szoftvercég felmérése szerint az ügyfelek egyre gyakrabban használnak másokkal szemben úgynevezett mobilos megfigyelő-alkalmazásokat, amelyek nemcsak az áldozatra, hanem, meglepő módon, a kémkedőre is veszélyt jelentenek.

A mobilos megfigyelő-kémkedő alkalmazás, más néven „spouseware”, azaz „házastárs vírus” egy olyan rejtett megfigyelő szoftver, amelyet az áldozat tudta nélkül, titokban telepítenek rá annak eszközére. Ezt sokan azért teszik, mert a gyártók gyermekek, alkalmazottak vagy nők számára védelmet nyújtó alkalmazásként forgalmazzák a programokat, írja az MTI.

A megfigyelő-kémkedő app többek között követi az áldozat eszközének GPS-helyzetét, az áldozat beszélgetéseit, képeit és böngészési előzményeit is. Emellett az összes adatot tárolja és azokat a kémkedő részére titokban továbbítja.

Mivel a program telepítőjnek általában rövid időre fizikailag is hozzá kell férnie az áldozat eszközéhez, ezért a kémkedők gyakran az áldozat közeli családtagjai, esetleg ismeretségi vagy munkahelyi köréhez tartoznak. Az ESET szakértői szerint a program veszélyességét mutatja, és a kockázatot növeli, hogy a kémkedő át tudja venni az irányítást a másik eszközei felett, míg egy külső támadó akár a kémkedő adataihoz is hozzájuthat a program segítéségével. Manipulálhatja az információkat, például hamis bizonyítékokat tölthet fel az áldozat eszközére, amivel gyanúba keverheti, vagy távoli kódfuttatással tetszőleges parancsokat is végrehajthat az okostelefonokon.

Az ESET 86 gyártó 86 androidos megfigyelő-kémkedő applikációját vizsgálta meg: mintegy hatvan Android-alkalmazásnál 158 biztonsági és adatvédelmi problémát fedeztek fel, amelyek fenyegetést jelentenek nemcsak az áldozatra és kémkedőre nézve, hanem esetenként az alkalmazás gyártójára is. A tanulmányt és benne a vizsgált appok listáját itt találja meg pdf-ben.

Forrás: Telex

Tovább

Tippek

Kiemelten támadják a magyarokat a zsarolóvírusok

kaspersky

A Kaspersky kiberbiztonsági vállalat a 2020. május – 2021. április közötti időszakra vonatkozóan megvizsgálta, hogy milyen rosszindulatú tevékenységek fenyegették az internetet használókat Európában.

Magyarország európai viszonylatban több szempontból is a kiemelkedően fenyegetett top tíz ország közé tartozik a Kaspersky szerint.

A jelentés az alábbiakat emeli ki:

  • Magyarország az 5. legérintettebb ország a zsarolóvírussal megtámadott felhasználók számát tekintve.
  • A magyar felhasználókat érte Európa-szerte az 5. legtöbb adathalász-támadás.
  • Magyarország az 5. legkitettebb ország a helyi fertőzéseket tekintve.
  • A macOS felhasználók ellen irányuló támadásokat tekintve az európai országok között Magyarország a 7. helyen szerepel.
  • Magyarország a 9. legfenyegetettebb ország az online fertőzések terén.

Külön érdekesség, hogy magyarországi IP címekről indították a tizedik legtöbb IoT (Internet of Things) támadást.

“A minden értelemben váratlan tavalyi év és az ebből következő digitális átállás megmutatta, hogy a technológia rengeteg előnye mellett veszélyeket is hordozhat magában, ha nem vértezzük fel magunkat megfelelően. A biztonság és a megelőzés fontosabb, mint valaha. A 2020-as év eseményei világossá tették, hogy a vállalatoknak és egyéneknek is lépéseket kell tenniük azért, hogy biztonságban maradjanak eszközeik és ezáltal adataik.”

– mondta el ennek kapcsán Tóth Árpád, a Kaspersky magyarországi igazgatója.

A cég az alábbiakat javasolja a hétköznapi felhasználóknak:

  • Legyen gyanakvó! Ha valami gyanúsnak tűnik, ne kattintson, de ami még fontosabb, ne adjon ki semmilyen bejelentkezési adatot, jelszót vagy bankkártya információt!
  • Csak megbízható forrásokból telepítsen programokat és frissítéseket!
  • Eszközei mindegyikén használjon megbízható biztonsági megoldást!
  • Elengedhetetlenül fontos, hogy a biztonsági frissítéseket a megjelenésüket követően a lehető leghamarabb telepítse! Az operációs rendszereket és a szoftvereket fontos gyorsan frissíteni, hogy kiküszöbölje a legújabb sérülékenységeket.

Forrás: 24.hu

Tovább

Tippek

Ezek az Appok terhelik legjobban a mobilodat

appok

Kijött egy friss kutatás, ami azt vizsgálta, hogy a népszerűbb appok közül melyik mennyire erőforrásigényes.

Egy rangsort is felállítottak az alapján, hogy mi mindenhez kérnek hozzáférést, illetve hogy mennyire merítik a telefonokat.

Az alábbi listán az a 20 alkalmazás látható, amelyek a kutatás szerint a legjobban terhelik a telefonokat. Itt alapvetően három dolgot vettek figyelembe: hogy mi mindenhez kér hozzáférést az app (pl. helyadatok vagy kamera), hogy mennyire merítik a készülékeket, és hogy van-e sötét mód.

Kissé meglepő módon a Fitbit lett a leginkább “telefongyilkos” app, de előkelő helyen végzett a Skype, a Facebook, az Airbnb, az Instagram és a Tinder is.

Készült egyébként egy másik lista is, aminél a tárhelyhasználatot vették alapul. A kutatást végző cég szerint az alábbi 30 alkalmazás foglalja a legtöbb helyet a telefonokon.

A sorrend kicsit más, de itt is hasonló appok bukkannak fel. Elöl szerepel a Fitbit, a Facebook, a YouTube, az Airbnb, a Tiktok és a Linkedin is, csak hogy néhányat említsünk azok közül, amik nálunk is ismertebbek.

Forrás: Napidroid

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss