Mozgásban

Az SAP adatelemzési megoldásokkal támogatja a 4Ladies Cup vitorlásversenyt

4ladies cup

Július utolsó hétvégéjén újra vízre szállnak a női vitorlázók a Balatonon.

Az SAP a 4Ladies Cup vitorlásverseny minden résztvevője és közreműködője számára elérhetővé teszi az SAP Sailing Analytics nevű adatelemző szoftvere használatát, így nemcsak a versenyzők, hanem a szervezők és közvetítők is profitálhatnak a rendszer által biztosított adatokból.

A 4Ladies Cup – Hungary az első, kizárólag női csapatok számára létrehozott nemzetközi, nagyhajós pályaverseny a Balatonon, amelyet idén immár második alkalommal rendeznek meg. A regatta ezúttal Balatonföldváron zajlik 2021. július 30. és augusztus 1. között. A csapatok J24-es hajókkal versenyeznek majd.

Az SAP a verseny során egy nagyon komplex adatelemzési szolgáltatást nyújt. Az SAP Sailing Analytics minden résztvevő számára elérhető lesz. Adataiból készül a valós idejű ranglista, emellett a versenyzőknek és az edzőknek is lehetőségük lesz betekinteni a korábbi adatokba, és tanulmányozni azok összefüggéseit, ami hozzásegítheti őket a még jobb eredményeket eléréséhez.

„A SAP világszinten több sportágban is jelen van, és a legmodernebb elemzési, mesterséges intelligencát alkalmazó szoftvereivel és megoldásaival támogatja a sportolók és a klubok eredményességét. Az új generációs technológiára támaszkodva képesek vagyunk az edzéseket, felkészüléseket is teljesen új alapokra helyezni, valamint a versenyekhez kapcsolódó szurkolói és versenyzői élményeket és izgalmakat is fokozni digitális bemutatóinkkal és elemzéseinkkel. Örülök, hogy ez alkalommal az úttörő magyar vitorlás női versenyt és csapatokat erősíthetjük intelligens megoldásunkkal”

– mondta Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

A valós idejű GPS- és széljárás-adatok felhasználásával a rendszer képes különböző felhasználói felületeken hasznos információkat megjeleníteni, a vitorlázók közössége ennek köszönhetően hozzáférhet a legnagyobb vitorlázási adatbázis elemzéseihez és előrejelzéseihez. Az SAP Sailing Insight applikáció segítségével például a kommentátorok a historikus és valós idejű adatok elérésével pontosabb és mélyebb elemzéseket tudnak készíteni a közönség számára. A sportrajongók eközben bárhonnan követhetik a verseny állását, akár vaktérképes grafikus felületen is – legyenek akár a helyszínen, akár otthon.

A 4Ladies Cup – Hungary eseményt kettős céllal hozták létre az alapítók: egyrészt, hogy minél nagyobb számban vonjanak be női vitorlázókat az aktív versenyzésbe, másrészt, hogy Magyarországon is meghonosítsák a nagy hagyományokkal rendelkező, külföldön már ismert versenyformákat.

„A Helga Cup, Európa legnagyobb női vitorlás regattája közel 100 csapat versenyzésével zajlik, aktív magyar részvétellel. Itt találkoztunk először az SAP Sailing megoldásokkal, melyek az SAP egyéb üzleti megoldásaihoz hasonlóan komplex és magas minőségű szolgáltatást nyújtanak rendezőknek és versenyzőknek egyaránt. Sok tapasztalattal rendelkezünk a versenyszervezés buktatóiról, az eredményszámítás nehézségeiről, így nagyra értékeljük az SAP megoldásainak egyszerűségét és célszerűségét. Nagy örömmel használjuk elsőként Magyarországon ezt a rendszert, és célunk egyfajta híd szerep betöltése az SAP és a magyar vitorlázók társadalmának összekötésével”

– hangsúlyozta Galla Viktória, a 4Ladies Cup – Hungary szervezője.

Az SAP 2017-ben lépett stratégiai együttműködésre a világ vitorlásversenyeit összefogó World Sailing szervezettel. A technológiát azóta sikerrel használják a World Cup Series eseményein, ahol a hajók helyzetmeghatározó jeladói és a pálya mellett elhelyezett szélerősségmérők valós idejű adatokat töltenek fel az adatbázisba. Ennek nemcsak a versenyzők, hanem a rendezők is nagy hasznát veszik, az SAP Sailing Race Manager applikáció használatával rengeteg manuális adatbeviteli munkától kímélhetik meg magukat.

A nők szerepe a sportágban egyébként egyre nagyobb figyelmet kap. Ahogy az SAP és a Qualtrics támogatásával készült Women in Sailing Strategic Review is megállapította: a sportágnak nagy szüksége van a hölgyek jelentősebb részvételére. A 2019-ben készült felmérés keretében 75 országból 4500 véleményt gyűjtöttek be. A megkérdezettek szerint a nők alulreprezentáltsága itt globális jelenség, ennek okai közül pedig elsősorban a nők teljesítményével kapcsolatos előítéleteket emelték ki.

Mozgásban

Az Apple hátizsákkal térképezi fel az utcákat

apple maps

Futurisztikus hátizsákokkal mászkálnak az Apple emberei az utcákon, az Apple Maps feljavítása a cél.

A Google Térkép és az Apple Maps használói közül sokan úgy hiszik, hogy a térképes anyagokat műholdak rögzítik, nagy részletességgel. A Google és az Apple ugyanakkor rengeteg olyan autót használ a világban, amelyek speciális kamerákkal a tetejükön, utcaszinten rögzítenek képanyagokat és további részleteket mindenről.

Már néhány éve sem volt titok, hogy gyakran hátizsákos dolgozókat is elküldenek barangolni, térképezni. Most ismét felbukkant az Apple futurisztikus hátizsákja, ezúttal Kanada legnagyobb városaiban szúrták ki, és a következő hetekben is lehet majd találkozni ilyet viselő Apple-dolgozókkal

Az Apple a begyűjtött anyagokat a Look Around funkció feljavítására használja, ami a Google Térkép utcakép funkció közvetlen riválisa. Mivel a modern várásokban nem mindenhová jutnak el az autók, ezért a hiányzó részleteket gyalog térképezik fel az óriáscégek. Az Apple állítja: az adatgyűjtés során kulcsfontosságúan ügyelnek az adatvédelemre (arcok és rendszámok nem lesznek láthatóak).

Forrás: ORIGO

Tovább

Mozgásban

Az Emirates a világ első légitársasága, amely virtuálisvalóság-alkalmazást kínál

oculus

Az Emirates VR alkalmazásával a felhasználók virtuálisan és interaktívan is felfedezhetik a légitársaság First, Business és Economy osztályát. Az applikáció az Oculus Store-ból tölthető le.

Az érdeklődők már az otthonuk kényelméből, valósághűen is felfedezhetik, milyen érzés az Emirates First Class-on utazni, bepillanthatnak az A380-as óriásgépek fedélzeti bárjába, vagy utazás előtt megnézhetik Economy osztályon található ülésüket a légitársaság virtuális valóság (VR) alkalmazásának segítségével.

Az alkalmazás elérhető az Oculus Store-ban, az Oculus Rift felhasználói számára.

Az Emirates a Renacen technológiai vállalattal karöltve fejlesztette ki a VR appot. A légitársaság a jövőben hasonló virtuális szolgáltatást tervez a desztinációk felfedezésére is, illetve az Emirates Oculus VR appon keresztül az utasok majd le is foglalhatják, és ki is fizethetik Emirates repülőjegyüket.

Az Emirates Oculus VR appjában a felhasználók életnagyságban és interaktívan fedezhetik fel a kabin belsejének élményeit az Emirates A380-ason, és a Boeing 777-300ER-en. Többek között tárgyakat mozgathatnak a fedélzeti lounge-ban, bekapcsolhatják a Shower Spát, becsukhatják privát kabinjuk ajtaját vagy akár a pilótafülkében is körülnézhetnek.

Az Emirates weboldalán (PC, mobil) és az Emirates appon (iOS és Andorid) keresztül 3D-s élmény és 360 fokos látvány várja a felhasználókat a Boeing 777-es és az Airbus A380-as fedélzetén. A 3D-s üléstérképen felfedezhetik és kiválaszthatják ülésüket, miközben az ülések között is navigálhatnak.

Az Emirates virtuális élményét az idei Nemzetközi VR Awards eseményen, „Az Év VR marketing élménye” kategóriában a TOP 6 közé választották.

Tovább

Mozgásban

Nem lesz egyszerű a jövő közlekedése

autonóm

Hatalmas mennyiségű adat keletkezik az autonóm járművek tesztelése során.

A prototípus járművek adatai, valamint a már forgalomban lévő autók egyedi érzékelőiből származó információk segítségével a Continental folyamatosan képes fejleszteni a vezetést segítő funkciókat. A rögzített utazások mentésre kerülnek, majd az új szoftververziók segítségével virtuálisan újrajárhatók lesznek. Ennek eredményeként változatos MI (mesterséges intelligencia) modellek jönnek létre, amelyek olyan szinten kiterjedtek és részletesek, hogy bármilyen elképzelhető forgalmi helyzetet képesek kezelni. A Continental legfontosabb követelménye pedig az, hogy a rendszernek mindig és mindenhol működnie kell.

A kihívások egyike az, hogy azoknak az MI modelleknek, amelyek végső soron lehetővé teszik a jármű számára az esetleges közlekedési helyzetek megoldását, elég kompaktnak kell lenniük ahhoz, hogy elférjenek az autó egy kis chipjében. A technológiát pedig a hosszú élettartamra kell tervezni, mivel egy jármű életciklusa lényegesen hosszabb, mint egy okostelefoné.

A mesterséges intelligencia segít a kiértékelésben

A Continental mesterséges intelligenciára és hatalmas számítási teljesítményre támaszkodik az autonóm vezetéshez szükséges rendszerek kifejlesztése során. Az MI javítja a vezetéstámogató rendszerek teljesítményét, intelligensebbé és biztonságosabbá teszi a mobilitást, valamint felgyorsítja az autonóm vezetéshez szükséges rendszerek fejlesztését. Ennek érdekében a Continental és az NVIDIA egy, az NVIDIA DGX MI rendszeren alapuló nagyteljesítményű számítógépklasztert hozott létre az autonóm vezetés területén történő fejlesztések gyorsítása érdekében. A fejlett vezetést segítő rendszerek az MI-hez fordulnak, amikor döntéseket hoznak, vagy segítik a sofőrt, és természetesen akkor, amikor autonóm módon működnek.

A környezeti érzékelők, például a radarok és kamerák, nyers adatokat szolgáltatnak. Ezeket a nyers adatokat intelligens rendszerek valós időben dolgozzák fel, hogy egy átfogó modellt alkossanak a jármű környezetéről, és egy stratégiát dolgozzanak ki a vele való interakcióra. Végső soron a járművet úgy kell irányítani, hogy rendeltetésszerűen viselkedjen. Ahogyan azonban a rendszerek egyre összetettebbé válnak, a hagyományos szoftverfejlesztés és a klasszikus gépi tanulási módszerek kezdik elérni a határaikat. A mély tanulás és a szimulációk az AI megoldások fejlesztésének alapvető módszereivé válnak, annak érdekében, hogy meg lehessen érteni a környezet magas szintű komplexitását.

A mély tanuláshoz számítási teljesítményre van szükség

A mély tanulás során egy mesterséges neurálisháló lehetővé teszi a gép számára, hogy tapasztalat útján tanuljon, és az új információkat egyesítse a meglévő tudással. Ez lényegében az emberi agy tanulási folyamatát utánozza. A neurális hálók tanításhoz használt adatok főként a Continental tesztjármű-flottájából származnak. Ezek a járművek naponta körülbelül 15 ezer tesztkilométert tesznek meg és körülbelül 100 terabájt adatot gyűjtenek be – ami 50 ezer órányi filmnek felel meg. A rögzített adatokat fel lehet használni az új rendszerek tanítására is oly módon, hogy valódi tesztvezetések szimulálásához játsszák őket újra.

„Arra számítunk, hogy a neurális háló teljes tanításához szükséges idő hetekről órákra fog csökkenni”

– mondja Lóránd Balázs, a Continental budapesti MI kompetencia központjának vezetője, aki csapataival együtt azon dolgozik, hogy az MI-alapú innovációkhoz fejlesszen infrastruktúrát és algoritmusokat. A Continental szuperszámítógépe a tanítások mellett a tesztvezetések szimulálását is lehetővé teszi. A továbbiakban a szimulációk csökkenthetik a fizikai flotta által generált adatok rögzítésének, tárolásának és elemzésének szükségességét, mivel az alkalmazandó tanítási szituációk azonnal létrehozhatók magában a rendszerben. Mindez növeli a fejlesztés sebességét, mivel a virtuális járművek annyi tesztkilométert képesek megtenni néhány óra alatt, amennyi egy valódi autónak több hetébe kerülne.

A rendszereknek mindig, mindenhol működniük kell

Nagyteljesítményű rendszerekre van szükség ahhoz, hogy meg lehessen birkózni az egyre növekvő adatmennyiséggel, valamint a jármű egyre változatosabb funkcióival és hálózataival. A hagyományosan elosztott járműarchitektúrák akár száz, vagy annál is több vezérlőegységükkel gyorsan elérik korlátaikat az összetettség és az innovatív funkciók irányítása szempontjából. Egy új és központosítottabb architektúrában a nagyteljesítményű központi feldolgozóegységek kiváltanak néhány hagyományosan elosztott motorverzérlő egységet, és az adatkezelés központi, „elektronikus agyaként” működnek. A jármű a dolgok internetének részévé válik, és az összetettség azáltal egyszerűsödik, hogy a hagyományos járműfunkciók egyetlen motorvezérlő egységben kerülnek összesítésre.

Ezen felül a központi feldolgozóegység a jármű élettartama alatt kezeli a vezeték nélküli szoftver és a firmware frissítéseket. Ez azt jelenti, hogy a jármű mindig naprakész állapotban maradhat, és bármikor telepíthetők új funkciók és alkalmazások.

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss