Tippek

Így lehet felismerni és távolról elkerülni a hamis Binance Launchpool tokeneket

Egyre több felhasználó esik olyan csalók áldozatául a kriptotérben, akik hamis kriptovalutákat terjesztenek a decentralizált tőzsdéken, és ezeket úgy állítják be, mintha a Binance Launchpool ajánlatok részei lennének.

A csalók „pre-sales” hirdetési kampányban, ideiglenesen létrehozott Telegram csoportokban és weboldalokon népszerűsítik az ajánlataikat, amelyeknek semmi közük a hivatalos Binance Launchpoolhoz. Felhasználóként mindig résen kell lenni, és gyanúval kell kezelni az olyan ajánlatokat, amelyek túl szépek ahhoz, hogy igazak legyenek. A valódi nagybefektetők nem szokták ingyen megosztani a „titkos receptjüket”, mindig a felhasználó felelőssége utánajárni a Binance platformon kívül vásárolt pénzeszközök törvényességének. A kripto-tranzakciókat nem lehet visszavonni, ezért a Binance-t nem terheli felelősség az elveszett pénzeszközökért.

A folyamatosan bővülő kriptotérben az elővigyázatosság és a kellő tájékozottság az egyik legjobb védekezés a csalásokkal szemben. A Binance az utóbbi időben azt tapasztalta, hogy egyre több csaló házal hamis kriptovalutákkal a decentralizált tőzsdéken (DEX). Ezeket a hamis tokeneket úgy reklámozzák a felhasználóknak, mintha a Binance Launchpool program részei volnának.

A csalók ideiglenes Telegram csoportokat és weboldalakat hoztak létre, amelyeken ezeket a tokeneket „pre-sales” keretében népszerűsítik. A gyakorlatuk azonban eltér attól, amit a hivatalos Binance Launchpool követ. Ezek a csalók legtöbbször azzal szedik rá az embereket, hogy mesés hasznot kínálnak, aminek nagyon nehéz ellenállni.

A Binance ezekkel kapcsolatban arra figyelmeztet, hogy azok a befektetési lehetőségek, amelyek túl jól hangzanak ahhoz, hogy igazak legyenek, általában tényleg valótlanok. Azok az emberek, akik okos befektetési politikával tettek szert jelentős vagyonra, általában nem osztják meg ingyen a „titkos receptjüket” másokkal.

Mi valójában a Binance Launchpool?

A Binance Launchpool egy olyan program, amely új, törvényes érméket tesz a nagy nyilvánosság számára elérhetővé. A felhasználók stakelhetik a BNB-jüket vagy a stabilcoinjukat azért, hogy ezeken a tokeneken keresztül – amelyek a Binance tőzsdéjén minden más kereskedelmi platformot és DEX-et megelőzően jelennek meg – haszonra tegyenek szert. A felhasználók a Binance Launchpool programjaiban csak a Binance applikációján vagy a honlapján keresztül bejelentkezve vehetnek részt. Az a program, amely a Binance Launchpool részeként hirdeti magát, ám a platformon kívül áll, minden bizonnyal hamis.

A Binance arra bíztatja a felhasználókat, hogy regisztrálják magukat a Binance hivatalos közösségi média csatornáin, például a Binance Twitter fiókjában, hogy mindig képben legyenek az aktuális Launchpool programokról, illetve keressék fel rendszeresen a Binance weboldalán a hivatalos bejelentések (official announcement) című aloldalt.

A Binance Web3 tárca

A Binance Web3 Wallet egy önkezelő (más néven nem-ügyféloldali) tárca. Ez azt jelenti, hogy miközben a tárca kiváló eszköz a kriptobefektetések kezelésére, a felhasználó felelősége a Binance platformján megvásárolni tervezett érmék hitelességének ellenőrzése. Mindig érdemes felkeresni a Binance ügyfélszolgálatát, ha valami nem érthető, és mindig fontos időt szánni a tájékozódásra. A Binance-t nem terheli felelősség olyan esetekben, amikor a pénzeszközök azért tűnnek el, mert a felhasználó hamis tokent vásárolt, vagy a pénzügyi kár a tárca használata közben érte. A kripto-tranzakciók a blokkláncon visszafordíthatatlanok, vagyis az ellopott pénzek visszaszerzésére az esetek túlnyomó többségében nincs mód.

A Binance védőintézkedései

A Binance kiemelt fontosságú ügyként kezeli a felhasználók védelmét és az edukációjukat. A kriptotőzsde a védőintézkedések részeként bizonyos eljárásokat vezetett be azzal a céllal, hogy a felhasználóit megóvja a megtévesztő és hamis Binance Launchpool ajánlatoktól.

Felugró figyelmeztetések

Előfordulhat, hogy a Binance biztonsági riasztásokat küld ki egy új Binance Launchpool token bevezetése előtt, amelyben a felhasználókat a csalások lehetőségére figyelmezteti. Ezek a felugró üzenetek egy linket is tartalmaznak, amely a Binance hivatalos bejelentéseire mutat, ahol további részletek olvashatók a közeljövőben esedékes bevezetésekről. Az ilyen típusú felugró üzenetek akkor tűnnek el, amikor ténylegesen megkezdődik a kereskedés az adott érmével.

Integrált riasztó rendszer

A Binance szorosan együttműködik a tárcaszolgáltatásokért felelős partnereivel és más decentralizált tőzsdékkel, hogy velük együtt, egy, a Binance platformján kívül is működőképes, proaktív riasztó rendszert hozzon létre. A rendszert a HashDit, a Binance kiberbiztonsági partnere fejlesztette ki, és figyelmezteti a felhasználókat a gyanús blokklánc címekre és tokenekre. A PancakeSwap használatakor a felhasználó megadja a szerződéses címét és az ahhoz tartozó nevet, a swap oldal pedig lehetővé teszi annak a tokennek a kiválasztását, amelyet a felhasználó swappelni kíván.

A Pressing Import arra az oldalra navigálja a felhasználót, ahol megismerheti a HashDit segítségével megkötött szerződések kockázati szintjét. Amennyiben valaki a szerződés megkötése mellett dönt, a kockázati szintek fölé tartva az egérmutatót, annak okairól is tájékozódhat. Bizonyos esetekben, ezt kiegészítő információk is elérhetők a RedAlarm-on.

Jobb a biztonság

A kriptotárcák használata közben mindig fokozott elővigyázatosságra van szükség. A kriptovalutákat egyre többen használják, ezzel együtt pedig a befektetési lehetőségek is jelentősen kibővültek. Ugyanakkor nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos alaposan utánajárni az ilyen „lehetőségeknek”: az odafigyelést a legkisebb részletekre, a források felkutatását, a befektető hitelességének, működési gyakorlatának ellenőrzését, mindig nagyon komolyan kell venni.

A token szerződési címe egy adott token egyedi azonosítója a blokkláncon. Olyan ez, mintha a tokennek „állandó lakcíme” lenne a blokkláncon. Minden egyes tokennek saját, egyedi szerződési címe, és ahhoz tartó blokklánc hálózata van. Ezekkel az adatokkal lehet igazolni egy-egy token hitelességét, még a vásárlás előtt.

Azoknak, akik nem tudják, hogyan lehet ellenőrizni egy token címét, vagy hogy ez mit fejez ki, a Binance azt javasolja, hogy mindenképpen olvassanak utána ezeknek a témáknak és tájékozódjanak, még mielőtt a Binance-en kívüli érme megvásárlása mellett döntenének. Az ismeretszerzésre szánt rövid idő is elég lehet ahhoz, hogy a felhasználó elkerülhessen egy nagyobb veszteséget. Ha valaki bizonytalan a döntésében, forduljon bátran a Binance ügyfélszolgálatához, ahol segíteni fognak a helyzet tisztázásában.

Minden fontos befektetés a tájékozódással kezdődik – erre figyelmezteti a Binance a felhasználóit.

További olvasmányok a témában angol nyelven:


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tippek

A Zyxel Networks átfogó kiberbiztonsággal rendelkező all-in-one routert dob piacra a kisebb vállalkozások, távmunkában dolgozók és MSP-k támogatására

Az új USG LITE 60AX beépített védelmet nyújt az általános biztonsági fenyegetésekkel szemben. Környezetbarát kialakítás, a burkolat 95%-a PCR műanyagból készült.

A Zyxel Networks, a biztonságos, AI-alapú felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szállítója bejelentette az USG LITE 60AX – egy AX6000 WiFi 6 biztonsági router bevezetését. Az all-in-one routert kifejezetten kis- és középvállalkozások (SMB-k), távmunkában dolgozók és menedzselt szolgáltatók (MSP-k) számára tervezte a gyártó.

A USG LITE 60AX kompromisszummentes, előfizetés nélküli védelmet nyújt az online fenyegetések ellen, gyors WiFi-kapcsolatot és könnyed felhőkezelést, emellett az iparág vezető mércéjét állítja fel a környezetbarát kialakítás terén, mivel a ház 95%-ban újrahasznosított műanyagból (PCR) készült. Ez az ABS műanyaghoz képest 81%-kal csökkenti a CO2 kibocsátást. A Zyxel Networks emellett 100%-ban halogénmentes, szójaalapú tintákat használt az összes csomagolásnál, és a felhasznált csomagolási mennyiség 40%-os csökkentésével a szállítás is könnyebbé válik. Ez kevesebb hulladékot jelent, valamint támogatja a vállalkozásokat fenntarthatósági céljaik elérésében.

„Az USG LITE 60AX ideális, mindenre kiterjedő biztonsági eszköz a azon kisvállalkozások, professzionális távmunkások és MSP-k számára, akik kiváló, mindenre kiterjedő védelmet, nagyszerű WiFi teljesítményt és kivételes értéket keresnek”

– mondta Ken Tsai, a Zyxel Networks Gateway Strategic Business Unit alelnöke. Hozzátette:

„erős ökológiai referenciáival, a beépített és előfizetésmentes kibervédelemmel, valamint a Nebula felhőplatformunkon keresztül történő egyszerű kezelhetőségével mindent biztosít, ami az irodai vagy otthoni hálózatok zökkenőmentes, biztonságos és költséghatékony üzemeltetéséhez szükséges.”

Az USG LITE 60AX csatlakozik a Zyxel Networks több mint 100 olyan eszközének széles választékához, amelyek mostantól a Nebula – a Zyxel Networks felhőalapú menedzsmentplatformja – segítségével felügyelhetők és kezelhetők. Ez lehetővé teszi az MSP-k és az ügyfelek számára, hogy több hálózatot és eszközt távolról, egy központi konzolon keresztül kezeljenek, amely bármely asztali vagy mobileszközön elérhető.

A Nebula számos időtakarékos funkcióval rendelkezik, és a mesterséges intelligencia (AI) és a gépi tanulási (ML) technológia segítségével folyamatosan javítja az összes csatlakoztatott eszköz védelmét, biztonságban tartja hálózataikat, és megkönnyíti a hibaelhárítást.

Az USG LITE 60AX a legújabb tagja a Zyxel Networks Nebula-képes eszközök növekvő családjának, amelyek együttesen átfogó védelmet és teljesítményt nyújtanak páratlan használhatósággal és megfizethetőséggel.

Előfizetés nélküli biztonság

Az USG LITE 60AX előfizetésmentes, fenyegetéskezelési funkcióinak köszönhetően a kisvállalkozások számára nyugalmat biztosít. Ez a beépített ajánlat megvédi a szervezeteket az olyan gyakori kiberfenyegetésekkel szemben, mint a zsaroló- és rosszindulatú szoftverek, valamint egyéb támadások. A hálózati rendszergazdák továbbá könnyedén konfigurálhatják a VPN-eket, járőrözhetnek az alkalmazásokon, VLAN-okat vezethetnek be, és a Nebula grafikus biztonsági műszerfalon keresztül átfogó betekintést nyerhetnek a fenyegetésekbe. Az eszköz akár 2 Gbps átviteli sebességet is biztosít, még akkor is, ha a fejlett fenyegetés- és alkalmazáskezelési funkciók engedélyezve vannak.

A nagy teljesítmény felszabadítása

Az USG LITE 60AX négymagos 64 bites CPU-ja és két 2,5G WAN és LAN portja elegendő számítási teljesítményt és több gigabites sávszélesség-kapacitást biztosít a vállalkozások számára a teljesítmény csökkentése nélkül.

A WiFi 6 AX6000-zel felszerelt WiFi 6 Gbps sebességet biztosít, 160 MHz-es csatornák támogatásával. A Zyxel Networks exkluzív Smart Mesh technológiájának támogatása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az USG LITE 60AX-et zökkenőmentesen összekapcsolják a Nebula-kompatibilis hozzáférési pontokkal a vezeték nélküli lefedettség bővítése érdekében, miközben megszűnik a bonyolult kábelezés.

Könnyed felhőkezelés

Az USG LITE 60AX-ot kezdettől fogva úgy tervezték és építették, hogy a felhőn keresztül lehessen kezelni, így a Zyxel Networks Nebula felhőplatformján keresztül felügyelhető, több mint 100 féle hálózati eszközzel együtt. Ezáltal a felhasználók számára központosított kezelést és konfigurációt biztosít. A Nebula legújabb frissítései közé tartozik az XGS2220 switchek felhő stacking-támogatása, a zökkenőmentesebb konfigurációs átmenetek, valamint az MSP-k számára egy új, tömeges telephely létrehozási funkció.

Az USG LITE 60AX 2024 júniusától megvásárolható online, többek között a Zyxel Store-ban, valamint a viszonteladóknál. További információkért látogasson el a https://www.zyxel.com/usg-lite-60ax weboldalra.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Tippek

Automatizált személyi testőrt minden adat mellé!

adatok

Meredeken nő a kiberbiztonsági incidensek száma, miközben a vállalatokra vonatkozó előírások is egyre szigorúbbak lesznek.

Ezért a szervezeteknek erős védelmet kell biztosítaniuk érzékeny adataik számára, ami rendkívül összetett feladat, hiszen azok nem egy adott helyen találhatók a cégek rendszereiben, hanem elszórtan. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy teljesen más módszerekkel kell gondoskodni a strukturálatlan információk és az adatbázisokban tárolt tételek biztonságáról. A Micro Focus szakértői szerint érdemes olyan integrált platformot választani, amely automatikusan biztosítja az adatok feltérképezését, illetve osztályozását, és adattípustól függetlenül lehetőséget kínál a leghatékonyabb védelemre.

A vállalati adatok megfelelő védelme folyamatos fejtörést okoz az illetékes szakembereknek. Az előírások arra kötelezik őket, hogy erős védelmet nyújtsanak az érzékeny adatoknak, amit a gyakori adatszivárgási incidensek is indokolnak. Néhány hónapja például az AT&T amerikai telekommunikációs vállalattól szivárgott ki 7,6 millió jelenlegi és 65,4 millió korábbi ügyfél érzékeny adata, és a cég ellen már el is indult egy csoportos kártérítési eljárás. Ám mégsem lehet maximálisra feltekert biztonság mellett, titkosítva tárolni mindent, hiszen tetemes költséggel járna, valamint a hatékonyságot is ronthatja, hogy a titkosított adatokat a szervezetek nem tudják megfelelően használni és hasznosítani.

Az első kérdés: hol…?

A Micro Focus szakértői szerint az első, legfontosabb kérdés az, hogy a vállalatok vajon tudják-e, pontosan hol vannak az érzékeny adataik, amiket meg kell védeniük. Erre általában nincs egyszerű válasz, már csak azért sem, mert az adatok elhelyezkedése folyamatosan változhat annak megfelelően, ahogy az alkalmazottak végzik a munkájukat. A kérdésre ezért csak az tud válaszolni, aki olyan megoldást használ, amely automatizáltan végzi az adatok felderítését és osztályozását, és ezt időről időre megismétli magától.

A második kérdés: mit…?

Következő lépésként azt célszerű meghatározni, hogy mely adatokat érdemes magasabb szinten védeni az óriási állományból. Olyan adatvédelmi stratégiára van szükség, amely körültekintően védi az érzékeny adatokat, miközben a lehető legkevesebb fennakadást okozza az üzletmenetben. Az adatok érzékeny részét mindenképpen célszerű erősen védeni valamilyen módszerrel, például titkosítással, miközben a nem érzékeny, nem titkosított elemek továbbra is használhatók különböző üzleti célokra.

A Micro Focus szakértői szerint a vállalatok számára az a legjobb megoldás, ha össze tudják kapcsolni a felderítést és a védelmet – például a Voltage termékek segítségével. A Voltage egyetlen integrált adatbiztonsági platformban egyesíti az adatok feltérképezését, védelmét és felügyeletét, így segítségével a vállalatok többfelhős, hibrid környezetekben is hatékonyan átláthatják, kezelhetik és megvédhetik a vállalati adatokat. A Voltage Fusion az adatközpontokban és a felhőkben lévő adatokat is képes átvizsgálni, a Voltage SecureData pedig lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy bármilyen típusú adat számára megfelelő védelmet nyújtsanak, beleértve a személyazonosításra alkalmas adatokat (PII), az egészségügyi adatokat, a pénzügyi információkat vagy a szellemi tulajdont.

A harmadik kérdés: hogyan…?

Minden adatbiztonsági projektnél mások a követelmények a biztonság és a teljesítmény terén, ezért a vállalatok olyan adatbiztonsági platformmal járnak a legjobban, amely rugalmasságot biztosít a titkosítási és anonimizálási módszerek terén. Ennek köszönhetően minden adattípust a leghatékonyabb módszerrel tudnak védeni.

A fájlszintű titkosítást általában strukturálatlan adatok, például e-mailek, üzenetek és metaadatok esetében használják, ahol az információk nincsenek olyan konzisztens sémába rendezve, mint például a táblázatokban. Így az információkat csak úgy lehet megóvni, ha a teljes fájlra kiterjesztjük a védelmet.

A tokenizálás során az érzékeny adatokat egyedi azonosítóval vagy tokennel helyettesítik, amelyet egy biztonságos adatbázisban tárolnak. Ezáltal például egy bankkártyás vásárlásnál úgy lehet feldolgozni a tranzakciót, hogy a token elfedi az eredeti számlaszámot.

A formátummegőrző titkosítást (FPE – Format-Preserving Encryption) olyan adatok esetében lehet alkalmazni, amelyek megfelelnek egy következetes mintának, ezek közé tartoznak például a társadalombiztosítási számok vagy a személyi igazolványok azonosítói. Az FPE módszernél úgy titkosítják az adatokat, hogy azok formátuma megmarad. Tehát például egy személyi igazolvány azonosítójában a számok helyett más, véletlenszerűen generált számok szerepelnek, a betűk helyett pedig más, véletlenszerű betűk. Ezáltal az adatfeldolgozó alkalmazások és az olyan elemző platformok, mint a Snowflake vagy a Databricks képesek használni az állományt, ám a rosszindulatú támadók akkor sem tudnak semmit kezdeni az információval, ha képesek feltörni a vállalat rendszereit.

A formátummegőrző hash (FPH – Format-Preserving Hash) pedig hasonló biztonságot és formátummegőrzést kínál, mint az FPE, azzal a különbséggel, hogy a titkosítás semmilyen módszerrel nem oldható fel. A módszer így megfelel a GDPR anonimizálásra vonatkozó rendelkezéseinek, ami azt jelenti, hogy a vállalatok az előírások megsértése nélkül használhatják az információkat az alkalmazásokban és az elemzésekben.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Tippek

Az érettségire való felkészülésben is jól jöhetnek az okostelefonok – app tippek a HONOR-tól

Az emelt szintű szobeli érettségik már nagyban zajlanak, alig két hét múlva pedig a középszintűek is elkezdődnek. A diákok számára fontos, hogy koncentráljanak, összeszedjék gondolataikat, és rendezetté tegyék hétköznapjaikat az ideális felkészüléshez.

A HONOR által ajánlott alkalmazások pontosan ebben segítenek.

📝 Rend a lelke mindennek – A tételek felosztása és kidolgozása, valamint az ismétlés elengedhetetlen részei a sikeres vizsgának: ezeket azonban időben meg kell tervezni, és célszerű tartanunk magunkat a menetrendünkhöz. A Todoist pont ebben segít, hogy igazán produktívak lehessünk. Egyszerű, de kellemes kezelőfelülettel segít rendszerezni a feladatokat, beállítani emlékeztetőket és több formában átlátni a teendőket, hogy semmi se menjen ki a fejünkből ezekben a zűrös napokban.

✍️ Jegyezzük meg jegyzeteinket – Igazán kaotikus lehet böngészni a számtalan jegyzetet, így célszerű lehet őket összeszedni, akár papíralapon, akár digitálisan tanulunk. Utóbbi esetében jön jól az Evernote, ami számos eszközt biztosít a rendszerezéshez: beállíthatjuk, hogy pontosan hogyan is nézzenek ki jegyzeteink, finomhangolhatjuk ezeket, és még rá is kereshetünk tartalmukra, ha épp valami után kutatunk. Sőt, kézzel is írhatunk az appba, rajzolhatunk és képeket is csatolhatunk. A HONOR telefonok kiváló, stabil operációs rendszere garantálja, hogy mindezt zökkenőmentesen tegyük, számos szemkímélő funkciója pedig gondoskodik arról, hogy ha az éjszakába is nyúlik a tanulás, egészségünk ne szenvedje el túlzottan a kárát.

🌊 Összpontosítsunk, hogy ne ússzunk el – Nehéz lehet koncentrálni, főleg, ha nagy a nyomás. Ilyenkor minden apró nesz és zaj elterelheti a figyelmünket, és mindenki máshogy tud fókuszálni. A Tide ötvözi az időmenedzsment eszközöket nyugtató hangokkal, amik segítenek az összpontosításban. Széles hangkönyvtárából biztos találunk számunkra kedvezőt, és segíthet a meditációban is amellett, hogy időzítőt is beállíthatunk a koncentráláshoz.

🌳 Ki is kell kapcsolni – Amennyire hasznosak tudnak lenni az okostelefonok, annyira fontos, hogy néha lekapcsolódjunk róluk. Jól jönnek a tanuláshoz, de ha közben az értesítéseket, a legfrissebb híreket vagy egyéb tartalmakat böngészünk, az a tanulás kárára mehet. Egyszerűen félre kell tenni a készüléket és foglalkozni kell a tételekkel. A Forest ezt segít menedzselni frappáns módon. Elültethetünk benne egy virtuális fát, ami elpusztul, ha kilépünk az appból, hogy megnézzük készülékünket. Beállíthatunk egy időzítőt arra az időtartamra, amire szükségünk van, a fánk pedig szépen fejlődik majd, ha tartjuk magunkat.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss