Ipar

Nagy a lemaradás az IT infrastruktúra fenntarthatóbbá tételében

infrastruktúra

Bár az informatikai infrastruktúra üzemeltetése kapcsán az IT vállalkozások mintegy negyede már rendelkezik fenntarthatósági programmal, annak megvalósítását jóval kevesebben kezdték meg – többek között ez derült ki a Schneider Electric által a közelmúltban bemutatott kutatásokból.

Az adatközpontok kulcsszerepet játszhatnak az Energia 4.0 korszakba történő átlépésben, ezért fontos, hogy olyan rendszerek felügyeljék a működésüket, amelyek már a hatékony energiafelhasználás szempontjait is értékelik és támogatják, hogy az ilyen létesítmények közelítsenek a nettó zéró kibocsátás felé. A Schneider Electric az energiagazdálkodás és automatizálás digitális átalakításának vezető vállalata.

Jókora eltérés figyelhető meg abban, hogy az IT vállalkozások és felhőszolgáltatók saját elképzeléseik szerint hol tartanak a fenntarthatósági célkitűzéseik teljesítésében és mi a valóság – ez az egyik legfontosabb megállapítása annak a három független kutatásnak, amelyet a Schneider Electric szakemberei mutattak be. A 451 Research, a Forrester és a Canalys egymástól függetlenül több mint 3000 globális résztvevőtől gyűjtött adatokat, köztük a legnagyobb telephely- és felhőszolgáltatók, IT-megoldásszállítók szakembereitől. A felmérések célja, hogy jobb képet alkothassanak az IT-szervezetek és az adatközpontok fenntarthatósági kezdeményezéseinek állapotáról, azon belül is arról, hogy hol tartanak az IT-ipar és az adatközpontok üzemeltetői a nettó zéró kibocsátás víziójának megvalósításában.

Az 1100 IT-szakembert megkérdező 451 Research megállapításai szerint a válaszadók 26 százaléka úgy nyilatkozott, hogy rendelkezik az egész infrastruktúrára kiterjedő, teljes életciklusú fenntarthatósági programmal, de csak 14 százalékuk valósítja meg ténylegesen ezeket a terveket. Az elemzés egyik eredménye szerint a megkérdezettek 22 százaléka még ma sem sorolja a fő célkitűzései közé a fenntarthatóságot, igaz vannak hatékonyságnövelő kezdeményezéseik a működés egyes területeinek javítására.

Az adatközpontok kritikus szerepet játszanak az Energia 4.0 korszakra történő átállásban, amely véleményünk szerint kulcsfontosságú az éghajlatváltozás pályájának megváltoztatásához. Úgy vélem, az iparágunk felelősséggel tartozik azért, hogy rendkívül sürgősen előmozdítsuk a környezetvédelmi kötelezettségvállalásaink megvalósulását. Némi előrelépést már elértünk, de azért, hogy elkerülhessük a nagy energiaválságot, minden adatközpontnak – beleértve az edge adatközpontokat is – fenntarthatóbbá, hatékonyabbá, alkalmazkodóbbá és rugalmasabbá kell válniuk. A kutatások üzenete egyértelmű – az iparág tudja, hogy a fenntarthatóságot prioritásként kell kezelni, de a cselekvés előtt még mindig vannak kihívások, amelyek leküzdéséhez közös erőfeszítésre lesz szükség. A jó hír az, hogy a fenntarthatósági intézkedésekhez szükséges technológia már ma is létezik. Most van itt az ideje a cselekvésnek

– hangsúlyozta Pankaj Sharma, a Schneider Electric Secure Power üzletágért felelős ügyvezető alelnöke.

A klímavédelmi törekvések sikeréhez fontos a közös fellépés, ezért a Schneider Electric partnerek hálózatával dolgozik együtt, hogy hatékonyabb, fenntarthatóbb termékeket és megoldásokat nyújtson. A vállalat együttműködési megállapodást kötött például a Kyndryl IT-szolgáltatóval, mely stratégiai szövetség különböző programokon keresztül biztosítja a fenntarthatósági törekvések megvalósítását, többek között az újrahasznosítás, az elektromos mikrohálózatok, a lítium-ion akkumulátorok és az energiatároló rendszerek révén.

A Schneider Electric továbbfejleszti emellett IT Partner Programját, ami egyszerűsített programstruktúrával és a kulcsfontosságú ágazatokra, köztük az adatközpontokra, az IT-megoldásokra, a szoftverekre és a szolgáltatásokra vonatkozó változatos specializációkkal támogatja a cég partnereit.

A vállalat tovább bővíti emellett díjnyertes EcoStruxure IT DCIM (adatközpont infrastruktúra menedzsment) szoftverét. A változtatás továbblépést is jelent, hiszen már nem csak az egyes adatközpontok, de a teljes, hibrid IT-környezet menedzselésére alkalmas, és megfelel a rugalmasabb, biztonságosabb és fenntarthatóbb IT-infrastruktúrára vonatkozó iparági követelményeknek. Az EcoStruxure IT korszerűsíti az informatikai fizikai infrastruktúra felügyeletét, kezelését, tervezését és modellezését, rugalmas telepítési lehetőségeket kínál, beleértve a helyi és felhőalapú megoldásokat is, hogy támogassa a hibrid, elosztott informatikai környezeteket, legyen szó akár néhány telephelyről, vagy több ezerről világszerte.

Ipar

A Kyndryl bevezette az alkalmazás- és iparágfüggetlen üzleti digitalizációs platformot, a Kyndryl Bridge-t

kyndryl bridge

A platform biztosítja már meglévő eszközök és meglévő alkalmazások összehangolását, növeli azok hatékonyságát és rendelkezésre állását a digitális átállás érdekében.

A Kyndryl új digitális integrációs platformja, a Kyndry Bridge valós időben kezeli a teljes IT alkalmazás infrastruktúrát és mesterséges intelligenciával ellátott, átfogó, testre szabható kontrollt biztosít a küldetéskritikus műveletek felett.

A Kyndryl Bridge növeli az üzleti szolgáltatások rendelkezésre állását és biztonságát. Csökkenti az üzembehelyezésekhez, hibaelhárításokhoz szükséges időt. A megoldás képes átlagosan havi 74 százalékkal csökkenteni a vállalati szerverekkel kapcsolatos incidensek számát. A Kyndryl Bridge mérsékli az IT működtetésének költségeit. Támogatja az átláthatóságot, és segít a vállalatokat, hogy a szabályozók által előírt különböző követelményeknek, illetve adatszolgáltatási kötelezettségeknek is megfeleljenek.

A Kyndryl Bridge a Kyndryl különböző iparágokban és régiókban szerzett tapasztalatai alapján kialakított sztenderd eljárásrendeket tartalmaz, mérhető és nyomon követhető folyamatokkal, továbbá széles körűen konfigurálható, hogy minél inkább megfeleljen egy adott vállalkozás körülményeinek.

A globális gazdaságban jelenleg prioritás a digitalizáció, továbbá az AI-alapú analitika bevetése az üzleti célok elérése érdekében. Ugyanakkor az üzleti és technológiai komplexitás valamint a hiány az IT szakértőkből sok cégnél lassítja az előrehaladást. A Kyndryl Bridge platformalapú megoldással azonban jelentősen felgyorsítható a vállalatok digitális átalakulása. Ebben a folyamatban a komplexitás kezelése az egyik olyan tényező, amire a digitálisan átalakuló cégének jelenleg a legnagyobb szükségük van. A Kyndryl Bridge azzal segít a komplexitás menedzselésében, hogy integrálja és összekapcsolja az összetett irányítási és folyamateszközöket.

Összefoglalva, a Kyndryl Bridge olyan megoldás, amellyel jobban működtethető a kritikus IT infrastruktúra és segítségével gyorsabban lehet haladni a digitális átalakulás útján.

Tovább

Ipar

Hazai műanyagipari újdonság: vertikális fröccsöntőgép

vertikális fröccsöntőgép Thege Plastic

Egyedülálló vertikális fröccsöntőgép-rendszer kezdte meg működését hazánkban.

Több mint negyven éves tapasztalatuk van a műanyagiparban és az ipari gépek területén. Ennyi ideje foglalkoznak présgépekkel, értékesítenek és szervizelnek műanyag fröccsöntő gépeket, illetve azok perifériális berendezéseit. Többnyire horizontális gépekkel foglalkoznak, azonban a közelmúltban behoztak a magyar piacra egy vertikális berendezést, amelyről Konkoly-Thege Máté, a Thege-Plastic Kft. ügyvezetője azt mondja, hogy azoknak lehet jó választás, akik eddig nem tudták, hogy lehet gyorsabban és költséghatékonyabban is gyártani. Az egyedülálló rendszer a Trimetrik Kft. székesfehérvári gyárában kezdte meg működését a közelmúltban.

A TAYU Machinery Co., Ltd. az egyik legprofesszionálisabb fröccsöntő gépgyártó a Távol-Keleten. Hogy került látóterükbe a kínai márka?

A 2008-as válság előtt ment csődbe a Battenfeld, amelynek berendezései üzletünk alapját jelentették, az új tulajdonos pedig sorra mondta fel a közép-kelet-európai régió országaival a szerződéseiket, így velünk is. Egyrészt ekkor kerültünk át a német Ferromatik Milacron-hoz, másrészt ekkor léptünk be a kínai gépgyártók piacára is. Hamar érzékeltük a megrendelőink igényét, amely szerint a válságban olcsó, de akár még a használt gépekre is fokozódik az igény, a kínaiak pedig ezeknek megfelelő, kedvező árakon kínálták az új megoldásaikat. Miután beszálltam a cégvezetésbe, az egyik első feladatom a kínai kapcsolatok kialakítása volt, aminek köszönhetően partnerségre léptünk a ChenHsong vállalattal, amelyet már több mint tíz éve képviselünk, és amely évi 15 000 darab eladott fröccsöntő géppel a világ egyik legnagyobb gyártójának számít.

A TAYU Machinery vállalattal évekkel ezelőtt már dolgoztunk együtt, azonban a közelmúltban egy olyan európai színvonalat értek el mind a vezérlés, mind a gépek mechanikáját illetően, amelyek már felveszik a versenyt a drágább európai és japán gépekkel.

Milyen berendezések találhatóak meg a márka portfóliójában?

A TAYU a közép- és felsőkategóriás gépek piacára fókuszál, azzal a céllal, hogy az európai és japán gépgyártók versenyképes alternatíváját biztosítsák. A cég nagy precizitású műanyag fröccsöntő berendezések kutatására, fejlesztésére és gyártására specializálódott. A portfóliójukban megtalálhatóak függőleges, gumi, bakelit és BMC fröccsöntő gépek egyaránt, de egészen speciális felhasználású, például golflabda-gyártó gépeket is gyártanak.

Két fő gyártóbázissal rendelkeznek Zhejiang Hangzhouban és Guangdong Dongguanban, de több mint húsz irodát működtetnek Kínában, valamint megjelentek például Németországban, Japánban, Indiában, Indonéziában, Iránban, Malajziában, Vietnámban és Brazíliában is.

Olyan nemzetközi márkák választották a megoldásaikat, mint a Siemens, a Panasonic, a Toshiba, a Nishikawa, az AAC, a FAW Group, az ABB vagy a China Midea Group. 

Mit gondol, mitől lehet érdekes a magyar vállalkozásoknak egy vertikális berendezés?

Magyarországon többnyire horizontális gépekről beszélünk, ugyanis a piac nagy részét ezek a berendezések teszik ki. A vertikális gépek piaca kisebb, de ettől még létező, speciálisabb felhasználásra készülnek, amikor például féminzerteket vagy kábelvégekre szükséges fröccsönteni, tehát több komponenses gyártások esetében. Tipikusan ilyenek az elektromos alkatrészek, a háztartási elektronika, az autóipar vagy az egészségügy területei, de eladtunk már ilyen gépet a csomagolóiparban tevékenykedő cég számára is.

Általában félautomata gyártásban használják, tehát az egyik oldalon bemegy, a másik oldalon kipotyog a termék vagy akár egy robotkar emeli ki, de mindehhez szükséges emberi erőforrás is, egy operátor, aki segíti, egyben koordinálja a gyártást. A berendezés tökéletesen alkalmas multikomponenses fröccsöntésre, több állomás kialakítására is.

Legutolsó vásárlónk a Králik testvérek neve fémjelezte, székesfehérvári Trimetrik Kft. volt, akik a magyar műanyag fröccsöntés egyik meghatározó szereplői. A vállalatot 1999-ben alapították, műanyag fröccsöntött termékek gyártásával 2001 óta foglalkoznak. Mindig is a legkorszerűbb technológiai színvonalat képviselték, az Arbourg, az Engel, a KraussMaffei és a Fanuc márkájú fröccsöntő gépekkel dolgoztak, de nem volt tapasztalatuk távol-keleti berendezésekkel. Fontos megjegyeznem, hogy a műanyag fröccsöntött termékek gyártása mellett felépítették saját szerszámüzemüket, amelyben magas színvonalú technológiával tervezik és gyártják a szerszámokat.

Ők is régi partnereink, korábban perifériákat vásároltak a Thege-Plastic Kft.-től. Miután megkerestek minket, elmondták, hogy vertikális gépben gondolkodnak, és csupa európai márka volt versenyben, illetve egy japán, viszont mindegyik megoldást drágának találták. Fontos volt számukra a szállítási határidő is, amely az európai márkáknál majdnem a duplája volt a kínaiak megoldásához képest, de természetesen a TAYU kedvező árai is mellettük szóltak, amelyek ugyancsak az európai megoldásokkal összehasonlítva 40-50%-os megtakarítást jelentettek. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a márka fröccsöntő gépei szervo-hidraolikus rendszerrel rendelkeznek, aminek köszönhetően alacsony karbantartási igényűek, energiatakarékosak és rendkívül precízek, tehát a kor követelményeinek maximálisan megfelelnek, nem marad sok kérdés.

Nagyon fontosnak tartom, hogy naprakész tudással és tapasztalattal rendelkezzünk, és ezeket átadjuk a partnereinknek, a megrendelőinknek is, hiszen ez a közös fejlődés egyik záloga. Az új, TAYU vertikális fröccsöntő gép behozatalával, képviseletével az a célunk, hogy a partnereinknek egy európai gyártó által beárazott hidraulikus gép áránál 40-50%-al olcsóbban tudjunk kínai gépet biztosítani, amely megoldással versenyelőnyre tehetnek szert.

A témához kapcsolódva ajánljuk korábbi cikkünket: Nem a műanyag a hibás, hanem az ember, aki rosszul használja azokat

Tovább

Ipar

Új irányítást kapott a hidraulikai prés

hidraulikus présgép

Digitalizáció lépésről lépésre, retrofit segítségével.

Hogyan modernizálható egy régóta jól működő gép? A Siemens egyik partnere, az Auware Engineering Kft. szakemberei által megvalósított feladat jól mutatja, miként valósul meg a retrofit.

1987-ben, külföldön építették azt az 8×5 m alapterületű, több tonnás hidraulikus présgépet, amely üzembe állítása óta autóalkatrészeket készít. Az akkori technológiai színvonalnak megfelelően a kezelőfelületet számos huzalozott nyomógombbal, a hibajelzéseket pedig lámpasorokkal valósították meg. A présgép működését egy szintén akkor installált Siemens SIMATIC S5 PLC tette lehetővé. A mindennapi irányítást, a gép „idegrendszerét” biztosító PLC-t azonban a Siemens már nem gyártja, mivel a folyamatos korszerűsítéseknek köszönhetően már jóval fejlettebb PLC-k generációjával elégíti ki a piaci igényeket.

A gépegység időközben Magyarországra került és bár több mint 30 éves technikát vonultat fel, valamint a megbízhatón működő S5 PLC továbbra is kiválóan látja el a feladatát, a jövőbeli karbantartási és alkatrészigények biztosítása miatt eljött az ideje, hogy lecseréljék a présgép irányítását egy modernebbre. A retrofit projekt egyszerűnek ígérkezett, hiszen ennek lényege, hogy e megoldások felülről kompatibilisek, azaz egy újabb készülék tökéletesen passzol a lecserélendő helyére, sőt a nagyobb teljesítményű és tudású S7 vezérlőrendszer család már kisebb helyen is elfér. A csere azonban több volt, mint egy leszerelés és felszerelés: a korábbi elavult mérési megoldásokat és részben huzalozott vezérlési rendszereket ki kellett váltani a jelenkornak megfelelő elemekkel, és ennek megfelelően új vezérlőprogramot kellett készíteni, installálni a PLC számára.

Mivel azonban a présgép dokumentációja hiányos volt – nem lehetett tudni, hogy a villamos szekrényben melyik vezeték mihez tartozik –, így a szakemberek első lépésként felmérték a villamos hálózatot, szekrényrajzot készítettek. Ezt követően a közel 80 jelet szállító hálózatot összekötötték az új PLC-vel – amelyre programot írtak –, majd telepítették, tesztelték azt. A három hónap alatt megvalósult projektben az Auware Engineering villanyszerelői, tervezői mellett programozók is részt vettek.

Az upgrade-nek köszönhetően nemcsak biztossá vált a hidraulikus présgép jövőbeli működtetése, hanem gyorsabbá is, valamint utat nyitott további fejlesztéseknek, mint pl. a távérzékelés, távfelügyelet bevezetésének is. A projekt további előnye, hogy az elkészült kapcsolási rajz miatt azonnal visszakereshetővé válnak az esetleges villamos problémák. A modernizálás során a vevő kérésére a kezelőfelületeket a korábbinak megfelelően alakították ki, így a gépmesterek is örülhettek, hiszen külön tanulás, változtatás nélkül folytathatták a munkájukat a megújult présgépen.

Bővebb információ a Siemens retrofit szolgáltatásáról. https://new.siemens.com/hu/hu/termekek/industry/preventive-services/retrofit-and-modernization.html

(A kép illusztráció)

Tovább
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss