Szórakozás

Saját vidámparkot tervez az Ubisoft

ubisoft

Franciaországban nyílhat meg az első szórakoztató-központja.

Nem volt kegyes az elmúlt közel két év a vidámparkokkal, a koronavírus-járvány miatt az idő jókora részében világszerte kénytelenek voltak zárva tartani. Ettől függetlenül a világ rendjének körülbelüli helyreállását követően minden bizonnyal továbbra is lesz irántuk érdeklődés, így a Nintendo után most az Ubisoft is szeretne beszállni az iparba, meglévő létesítményekben Ubisoft Entertainment Center néven saját részeket hozna létre.

A vállalat sajtóközleménybe alapján a Storyland Studios vállalattal működik együtt a jelentős méretű vidámparki részek megtervezésében, a jelenlegi tervek szerint az első Ubisoft Entertainment Center a franciaországi Studios Occitanie Méditerranée vidámparkban nyílhat meg, magával a létesítménnyel együtt 2025-ben.

A sejthetőnek megfelelően az Ubisoft a saját videójátékos márkái és karakterei köré kívánja építeni az élményeket, azonban jelen pillanatban valószínűleg a vállalat illetékesei sem tudják, hogy pontosan mit és hogyan szeretnének, szerencsére bőven van idejük kitalálni a részleteket.

Forrás: ORIGO

Szórakozás

Rengetegen játszanak a Forza Horizon 5-tel

forza

November 9-én érkezett meg a Forza Horizon 5, mely a Microsoft legalább olyan fontos zászlóshajója, mint egy új Halo vagy a Gears of War videójáték.

Az Forza Horizon 5 jóval a megjelenése előtt brutális érdeklődésnek örvendhetett. Több mint egymillió gamer a Premium kiadást vásárolta meg, ők már november 5-től tövig nyomhatták a gázpedált a festői Mexikóban.

Az autós játékszéria a koronavírus-járvány és az Xbox Series X/S kiadása miatt 2018 óta nem jelentkezett új résszel. Talán ennek is köszönhető a siker, hogy a játékosokat kiéheztették, de megérte várakozni: a térkép, amelyen körberoboghatunk, még sosem volt ennyire óriási, a grafika letisztultabb lett, az új generációs konzolok erejének köszönhetően pedig a Forza Horizon 5 tényleg úgy fut, mint kés a vajban. Az alapvető játékelemek, mint – mondjuk – a „barn find” küldetések sem maradtak ki a Forza Horizon 5-ből. De miért is változtatnának olyanon, ami már bevált?

Az Xbox márka vezetője, Phil Spencer jelentette be a Twitteren, hogy a vártnál is jobban bevált az a húzás, miszerint már a megjelenés napján elérhetővé vált a Forza Horizon 5 az Xbox Game Pass-előfizetőknek is. Ők – amennyiben az Ultimate-et választják – alig több mint 4000 Ft-ért válogathatnak a Netflixhez hasonlóan egy több mint 100 játékból álló könyvtárból, ezek közt a címek közt pedig az újdonságok mellett megtalálhatóak régebbi, Xbox 360-ra kiadott alkotások is.

Forrás: Index

Tovább

Szórakozás

A Da Vinci Kids app a Vodafone TV-n

da vinci

Online eseményen népszerűsítik a szolgáltató kínálatában egyedülálló tartalmat.

A Da Vinci Kids, a szórakoztató oktatási app a Vodafone Magyarország kínálatában is elérhető. A bevezetés apropóján a Da Vinci interaktív online eseménnyel jelentkezik a Magyar Nemzeti Múzeummal közösen, ahol regisztrált résztvevők a Tudomány világnapja alkalmából magyar tudósok találmányaival ismerkedhetnek. A Da Vinci Kids az első gyermekeknek szóló és ismeretterjesztő alkalmazás a Vodafone kínálatában.

A Da Vinci Kids applikáció játékos, ismeretterjesztő, személyre szabható alkalmazás kisiskolás gyerekek számára, mely novembertől a Vodafone kínálatában, a Vodafone médiaboxon is elérhető, ahol ez az első, gyermekeknek szóló oktatási tartalom.

Az okosalkalmazás tartalmai november 12-én Tudóspalánták éjszakája elnevezésű online eseményen mutatkoznak be, ahol a legjobb tartalmakat híres magyar tudósok találmányaihoz kapcsolva mutatják be. A program során a szervezők megmutatják, hogy a tudósok élete is bővelkedik kalandokban. A Tudomány világnapja alkalmából virtuális látogatást lehet tenni magyar feltalálók izgalmas kísérleteibe úgy, hogy a tudományos háttér mellett az ember is bemutatkozik. A csatorna és az app legjobb, otthon is elvégezhető kísérleteit is élőben láthatják és lekövethetik a gyerekek. A programot a Magyar Nemzeti Múzeum múzeumpedagógusai, a Da Vinci Kids pedagógus szakértői és a Kismesterek kézműves csapat állította össze. Az esemény térítésmentes, de regisztrációköteles. A Vodafone kommunikációs partnerségével megvalósuló esemény példátlan lehetőség a kis tudóspalánták számára, ahová a technikai lehetőségek engedte maximumot, 1000 bejelentkezőt várnak.

Az app a Vodafone TV HD Plus vagy TV HD Max csomagokban elérhető. Az alkalmazás használatához nincs szükség külön regisztrációra, az a Vodafone TV Mediabox 260-as csatorna helyéről indítható.

Az eseményre itt lehet jelentkezni: https://www.facebook.com/events/598395171291642

www.davincikids.tv
https://www.facebook.com/DaVinciKidsMagyarorszag

Tovább

Szórakozás

Hamarosan érkezik a Netflix játéka iOS-re

netflix

November 3. óta Magyarországon is elérhetők az első olyan videójátékok, amiket mindenféle extra költség nélkül kipróbálhatnak az élő Netflix előfizetéssel rendelkező felhasználók – már amennyiben rendelkeznek Android operációs rendszert futtató okostelefonnal vagy táblagéppel. A bejelentéskor annyit lehetett tudni, hogy valamikor az iOS-es készülékek használóinak is megérkezik a Netflix Games, de pontos dátumot nem említett a cég.

Belsős információk szerint a streaming szolgáltató már az androidos verzióval előrevetítette, milyen módon fog megfelelni az Apple szigorúbb előírásainak. A Netflix Games jelenleg nem egy all-in-one felhős streamingszolgáltatás. Az androidos felhasználók a Netflix alkalmazáson keresztül böngészhetnek a játékok között, az app a felhasználót végül átirányítja a Google Play Áruházba, ahonnan telepítheti a kiválasztott programot, amit utána már az appból is futtathat.

Hasonló megközelítés érvényesülhet az iOS esetében is a Bloomberg szerzője, Mark Gurman szerint. A Netflix különálló appként adja majd ki játékait az App Store-ban, amiket a játékosok a Netflix appban elindíthatnak. De nem minden program lesz letölthető, vagy játszható az alkalmazáson belül.

Gurman szerint ugyan működhet ez a megoldás, de nem a legszerencsésebb, hiszen úgy kéne működnie a dolognak, mint a sorozatok esetében: az előfizetőnek a lenne a legkényelmesebb, ha minden lépést a Netflix appon belül végezhetne el. A Netflix szolgáltatása jelenleg nem felhőalapú, és ha komoly ambíciókat dédelget a cég, ezen változtatnia kell. Más kérdés, hogy a felhőalapú áthelyezés iOS-en is lehetséges-e, attól függ, hogy az Apple módosítja-e az App Store szabályait. Az Apple ugyanis nem engedi külső feleknek, hogy all-in-one játékszolgáltatásokat indítsanak, ez nehezítette meg az Xbox Cloud Gaming, az Nvidia GeForce Now és Google Stadia indulását is iOS-en.

Egyelőre nem túl széles a kínálat sem, kezdésnek öt játék érhető el az előfizetőknek Androidon. Hogy iOS-en mikor indul a szolgáltatást, azt továbbra sem tudni.

Forrás: 24.hu

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss