Tippek

Újít a pécsi állásportál: a pályázók akár videós jelentkezést is küldhetnek!

Egyes állásportálok hosszú ideje fennálló sikerének és népszerűségének titka, hogy folyamatosan keresik azokat az eszközöket, melyekkel közelebb hozhatják egymáshoz az álláskeresőket és a munkaadókat. A PecsAllas.hu által nemrégiben bevezetett videós jelentkezési lehetőség is épp ezt a célt szolgálja, hisz ennek segítségével a pályázók sokkal több információt adhatnak át magukról, míg a hirdetők messzemenőbb következtetéseket vonhatnak le, átfogóbb képet alkothatnak a jelentkezőkről.  

Újít a pécsi állásportál: a pályázók akár videós jelentkezést is küldhetnek! – PecsAllas.hu

Általánosságban elmondható, hogy a PecsAllas.hu mind munkaadói, mind pedig álláskeresői szempontból központi szerepet játszik a pécsi álláspiacon. A hirdetők főként azért szeretik a portált, mert a hirdetések feladása egyszerű és gördülékeny, az álláskeresők nem csak Pécsen és Baranya megyében, hanem adott esetben akár országosan is megszólíthatóak, valamint egyes állások esetében a jelentkezők száma is kimagasló. Mindezt alátámasztja azon adat is, miszerint az indulás óta az oldalon megjelent több mint 10 ezer hirdetésre nem kevesebb, mint 136 ezren jelentkeztek összesen.

Álláskeresői szempontból az oldal egyértelmű erősségét a hirdetések diverzifikáltsága, változatossága jelenti. A portálon ugyanis valóban mindenki megtalálhatja a számára értékes lehetőségeket, azaz a betanított munkáktól kezdve a szakmunkákon át egészen a diplomás munkakörökig minden típusú állás fellelhető itt. Hasonló a változatosság a tapasztalat tekintetében is, vagyis a pályakezdők, a rutinosabb és a már szakembernek számító munkavállalók is rábukkanhatnak a számukra ideális állásokra.

Ennek megvalósításának céljából érdemes használni az oldalon beállíftható szűrési feltételeket, aminek segítségével kategóriák szerint lehet szűkíteni a találatok számát. Amennyiben sikerült szimpatikus álláslehetőséget találni, már csak két további lépés maradt, nevezetesen a regisztráció (illetve, ha ez már megtörtént, akkor a bejelentkezés) és maga a pályázás. A pályázáshoz természetesen szükség lesz önéletrajzra is, amit akár az oldalon keresztül is le lehet generálni az adatok feltöltésével, de van mód saját szerkesztésű dokumentum használatára is.

Számítani kell rá, hogy egyes népszerűbb állások esetén (pl. adminisztrációs, eladói, recepciós munkák) nagy lesz majd a verseny, így érdemes mihamarabb cselekedni. A cselekvés előtt azonban mindenekelőtt értesülni kell az új pozíciókról, ami többféleképpen is lehetséges. Az egyik leghatékonyabb módszer feliratkozni a portál állásértesítőjére, ily módon ugyanis e-mailben, hírlevél formájában lehet értesülni az aktuálisan meghirdetett állásokról. Tanácsos továbbá követni a Pécs állást a Facebook-on, valamint az AllasOrias.hu-ét is, mivel ezeken a platformokon szintén megosztásra kerülnek a Baranya megyei, így pécsi munkalehetőségek is. Ezen felül pedig az AllasOrias.hu-nak saját mobil applikációja is van, ami rendkívül rugalmassá és gyorssá teszi mind a böngészés, mind pedig a pályázás menetét.

Újít a pécsi állásportál: a pályázók akár videós jelentkezést is küldhetnek! – PecsAllas.hu

A PecsAllas.hu újításának, azaz a videós jelentkezésnek a lényege, működése

A PecsAlllas.hu videós újításának értelmében a munkaadók a hirdetésük feladásakor kérdéseket állíthatnak be, amelyeket a pályázóknak külön-külön, maximum egy perces videók formájában kell megválaszolniuk, majd a kész anyagot a jelentkezésükhöz csatolniuk. Amennyiben Ön munkaadó, tájékoztatót itt talál az oldal előnyeiről: PecsAllas.hu munkaadó tájékoztató. A kérdések tekintetében a hirdetők szabad kezet kapnak, tehát saját megfogalmazásban is írhatják azokat, ugyanakkor előre meghatározott, beépített kérdésekből is van lehetőségük választani. Ez utóbbiak főként motivációs jellegűek, a karrierterveket firtatják, valamint az eddigi munkatapasztalatok felől érdeklődnek, tehát tipikusan olyan témaköröket boncolgatnak, melyek az állásinterjúkon is rendre felmerülnek.

Ennek az opcionálisan beállítható videós követelmények több előnye is van hirdetői szempontból, melyek közül az egyik legfontosabb kétségkívül az, hogy ily módon sokkal többet tudhatnak meg az egyes jelöltekről. Csupán önéletrajz alapján ugyanis annak formai kötöttségeiből kifolyólag nehéz következtetéseket levonni például a pályázó kommunikációs képességeire, elhivatottságára, fellépésére vonatkozóan. Ezek a jellemzők pedig fontos részét képezik az átfogó összképnek, különösen egy olyan munka esetében, ahol a feladatok jelentős részben épülnek az ügyfelekkel, partnerekkel, vásárlókkal való interakcióra, kapcsolattartásra.

Álláskeresői perspektívából pedig ez egy kiváló lehetőség a többi jelentkező közül való kiemelkedésre. Amint azt a korábbiakban is említettük, bizonyos munkák különösen népszerűek Pécs városában, ezekre gyakran tucatjával érkeznek a pályázatok. Egy jól elkészített, minőségi és összességében a felkészültség benyomását keltő videós anyaggal viszont jelentős versenyelőnyre lehet szert tenni a többi aspiránssal szemben, hisz az a valódi eltökéltségről tanúskodik.

Tippek

Íme, egy Viber szolgáltatás, amit valószínűleg nem használ, de pénzt takaríthat meg vele

viber

Telefonálni a világ körül nem feltétlenül jelenti azt, hogy tartani kell a telefonszámláktól. A Viber Out szolgáltatás kiváló minőségű és megfizethető nemzetközi hívásokat biztosít a közelgő ünnepi szezonban és azután is.

A Rakuten Viber a világ egyik legnagyobb kommunikációs alkalmazásaként nemcsak az alapvető funkciók folyamatos fejlesztésébe fektet be, hanem arra is törekszik, hogy új, értékes szolgáltatásokat, és vonzó ajánlatokat kínáljon a felhasználóknak. Az egykor hagyományos telefonos applikációként indult Viber ma már egy olyan szuperalkalmazás, amelynek középpontjában az üzenetküldés áll, és funkciók széles skáláját kínálja, amelyek minden helyzetben megfelelnek a különböző felhasználói igényeknek. A szórakoztató AR Lencséktől a beszélgetéseket megfűszerező matricákon át a chatbotokig és a fizetési szolgáltatásokig számos lehetőség teszi kényelmesebbé a mindennapokat.

A Viber tökéletes megoldást kínál mindazok számára, akik szeretnek utazni, több piacot is megcéloznak, illetve külföldön élnek vagy külföldi rokonai vannak. Íme, a Viber Out – egy olyan szolgáltatás, amely a felhasználói igények kielégítését tartja szem előtt a kiváló minőségű, megfizethető, és biztonságos belföldi, illetve nemzetközi hívások terén is. A Viber Out egy VoIP-szolgáltatás (voice-over IP), amely lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontján bármilyen vezetékes és mobiltelefont is lehessen hívni még abban az esetben is, ha a másik fél nem használ Vibert. A hívás a Viber alkalmazásból indul, és normál telefonhívásként fogadható. Mindössze annyi a teendő, hogy a felhasználó kreditet vagy előfizetési csomagot vásárol, amely számos hívási lehetőséget kínál, és stabil internetkapcsolatot biztosít.

Napjainkban több mint 3 millió magyar él Magyarország határain kívül, ebből közel 2,5 millióan pedig a szomszédos országokban laknak és dolgoznak. A magyarok általában szeretik tartani a kapcsolatot a külföldön élő közeli hozzátartozóikkal, és a nyári hónapokban előszeretettel utaznak egzotikus országokba is. A Viber statisztikái alapján a magyarok a Viber Out szolgáltatást leggyakrabban a karácsonyi ünnepek és március 8. közötti időszakban használják, és a Viber előfizetéses szolgáltatását preferálják. Utóbbi lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy 60 ország mobilos és vezetékes számait egyaránt elérhessék havi 2290 forintért egy olyan csomaggal, amely előfizetését bármikor le lehet mondani. A Magyarországon élők 2022-ben a legtöbbször Szerbiában, Oroszországban, Ukrajnában, Egyiptomban, Fülöp-szigeteken és az Egyesült Királyságban tartózkodó ismerőseiket hívták, míg a legtöbb hívást az Egyesült Államokból, Kanadából és Németországból fogadták.

Bizonyítva, hogy komolyabb összeg ráfordítása nélkül is mennyire könnyű kapcsolatban maradni, a december 23-tól december 30-ig érvényes újévi Viber Out ajánlat lehetővé teszi, hogy felár nélkül további perceket szerezhessünk, amikor feltöltjük egyenlegünket. A részleteket a Viber Out egyenlegek oldalon (vagy a következő linkre kattintva: viber://more/viberoutCreditTab ) érhető el az ajánlat első napjától kezdődően. Ne maradj le!

A Viber Out segítségével a tartózkodási helytől függetlenül áthidalható az ismerősök, rokonok és a hívó fél közötti távolság, a megbízható és megfizethető nemzetközi hívásszolgáltatásnak köszönhetően: https://account.viber.com/hu/ .


További friss híreket talál a IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Tippek

4 tipp az adatmaszkoláshoz

voltage

Lassan minden hétre jut legalább egy olyan hír, ami arról számol be, hogy feltörték valamilyen nagyvállalat rendszerét, és érzékeny adatokat tulajdonítottak el.

Általában csak a nagyobb vállalatoknál történt incidensek szivárognak ki, de kisebb és közepes méretű szervezetekkel szintén napi szinten történik ilyen. A Micro Focus szakértői szerint minden cégnek érdemes maszkolva tárolni az adatait, megelőzve az adatszivárgási eseteket. Elsőre úgy tűnhet, az állandó és általános maszkolás lassítja az üzletmenetet, ám fejlett technológiákkal ez a probléma is elkerülhető.

Az adatszivárgások folyamatosan napirenden vannak, az elmúlt időszakban például az American Airlines és a Revolut rendszerét is feltörték. Ezek mindig intő példaként szolgálnak arra, hogy a szervezeteknek érdemes felkészülniük az ilyen eshetőségekre. A Micro Focus szakértői szerint csökkenti az adatszivárgással járó kockázatokat, ha valamilyen módszerrel maszkolják az adatokat. Így a támadók akkor sem jutnak hozzá értékes információkhoz, ha sikerül betörniük a rendszerekbe.

A maszkolás során álnevesítik vagy egyéb módon felismerhetetlenné teszik az érzékeny adatokat, például a személyazonosításra alkalmas adatokat, a fizetési információkat, a bizalmas egészségügyi információkat vagy a szellemi tulajdont. Ez a folyamat védelmet biztosít az adatoknak, miközben lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy biztonságos módon felhasználják azokat elemzésekhez és jelentések készítéséhez, illetve fejlesztési vagy tesztelési célokra. Nem mindegy azonban, hogyan végzik ezt a folyamatot a szervezetek, ha nem szeretnék, hogy lelassítsa az üzleti folyamatokat. A Micro Focus szakértői szerint öt fontos területre érdemes fókuszálni ahhoz, hogy fennmaradjon az egyensúly a biztonság és a hatékonyság között.

  1. Nézzük meg, mit is kell maszkolni

Első lépésként azt érdemes feltérképezni, pontosan mi szorul védelemre. Célszerű érzékenység alapján osztályozni az adatbázisok oszlopaiban található információkat. A hitelkártyaszámok például nagyon érzékenynek számítanak, míg a keresztnevek önmagukban nem azok. Az adatok azonosítása és besorolása után sokkal gördülékenyebb lesz maga a maszkolási eljárás. Ez azért is hasznos, mert így a jövőben is rendelkezésre állnak majd a folyamatok ahhoz, hogy létrehozunk friss, maszkolt másolatot az adatbázisról, amikor szükség van rá.

  1. Gondoskodjunk a hasonlóságról

Bármilyen maszkolási technológiát is használunk, a végeredménynek hasonlítania kell az adatbázisra. A maszkolt adatoknak hasonló jellemzőkkel kell rendelkezniük, mint az eredetieknek. Például az olyan információknak, mint a hitelkártyaszámok ugyanolyan hosszúnak kell lenniük, mint az eredeti adatnak, különben megnehezítik a felhasználást az elemzések készítésénél. Ilyenkor hasznos a formátummegőrző titkosítás (Format-Preserving Encryption – FPE), amely a Micro Focus Voltage megoldásában is elérhető. A megoldás például egy igazolványszámban a számokat más, véletlenszerű számokkal, és a betűket is más, véletlenszerű betűkarakterekkel helyettesíti, így hasonló marad a formátum, de a bizalmas információk védve vannak.

  1. Frissítsünk gyakran

Az adatbázisok is képesek „öregedni”, méghozzá egész gyorsan. A szakemberek új típusú adatokat adnak hozzá, módosításokat hajtanak végre és frissítik a folyamatokat. Ezért érdemes már az elején arra készülni, hogy az adatbázisok maszkolt másolatait nem csupán egyszer fogjuk elkészíteni. Hasznos, ha kéznél van egy olyan eljárás, amellyel rendszeresen és lehetőleg automatizáltan előállítható a maszkolt másolat.

  1. Használjunk megfelelő technológiát

A döntéshozóknak mérlegelniük kell, mi számít kritikusnak a saját adataik és felhasználási területeik közül, és milyen technológiák alkalmazhatók sikeresen a vállalati környezeteikben úgy, hogy azok ne zavarják az üzleti folyamataikat, de az előírások teljesítését segítsék. Akadnak olyan módszerek, amelyeknél szükség esetén visszaállíthatók az adatok, ilyen lehetőséget kínál például a Voltage-ban elérhető FPE. Ez a megoldás úgy titkosítja az éles üzleti információkat, hogy a felhasználók nagy része csak a kódolt karaktereket látja a bizalmas adatok helyén, ám a rendszer képes dekódolni ezeket azon kiemelt jogosultsággal rendelkező személyek számára, akiknek erre szükségük van a munkájukhoz. A másik oldalon a Voltage Format-Preserving Hash technológia úgy kódolja az adatokat, hogy azok semmilyen módon nem állíthatók vissza utána. Ez olyan esetekben hasznos, amikor külső fejlesztőknek biztosít tesztadatbázist a szervezet, vagy úgy kell tárolnia az adatait, hogy azok megfeleljenek a GDPR követelményeinek.

Tovább

Tippek

Kis algoritmusok sokat segíthetnek az autós forgalmon

Egy nemrég végzett kísérlet szerint nagyon meg tudja olajozni a közúti közlekedés tempóját, ha forgalomba engedünk néhány olyan autót, amelynél mesterséges intelligencia dönt az optimális sebességről.

Az ember ösztönei segítenek a túlélésben, ám bizonyos helyzetekben felesleges komplikációt okoznak. Ilyen a közlekedés is, ahol régóta bebizonyosodott, hogy a sofőrök túlreagálják az előttük haladó autó fékezését azzal, hogy ők maguk a kelleténél jobban lassítanak. Ezt teszi a kérdéses jármű mögött haladó is, és így tovább. Ebből adódnak az autópályákon gyakran tapasztalható “fantomdugók”, amikor is teljesen leáll egy szakaszon a forgalom, miközben semmiféle baleset vagy egyéb közlekedést nehezítő tényező nem tapasztalható.

Forgalomszabályozó akció

Minderre igyekezett megoldást találni egy több egyetem szakértőit összefogó kutatócsoport. A CIRCLES Consortium néven összállt csapat egy ötnapos kísérlet során 100 autó viselkedését szabályozta mesterséges intelligencia segítségével egy nashville-i autópálya reggeli forgalmában.

A kísérlet egy lépés volt a konzorcium céljának eléréseben, amely az emberek irányította autók és autonóm járművek együttes közlekedését igyekszik optimalizálni szenzoradotok, hálózati megosztás és mélytanulásra képes algoritmusok segítségével. A forgalom áramlásának finomítása ugyanis nem csak az egyének utazási idejét csökkentheti, hanem jelentősen mérsékelheti az üzemanyagfogyasztást is, ami gazdasági és környezetvédelmi okból egyaránt fontos eredmény lenne.

A kísérletben használt járműveket olyan MI-algoritmusokkal szerelték fel, amelyek egyrészt a jármű adott helyzetének megfelelő sebességet felügyelik, másrészt a környezetből és más járművek szenzoraiból származó információk alapján képesek úgy alakítani haladásukat, hogy azzal összességében olajozottabbá tegyék a közlekedést. Például így:

A teszt előzetes eredményei alapján az összes közlekedő autóhoz képest bevetett elenyésző számú jármű is képes volt jó irányba befolyásolni a forgalom áramlását. Ez egyébként már egy 2016-ban végzett, sokkal korlátozottabb kísérlet során kiderült. A Berkeley Egyetem kutatói hat évvel ezelőtt 20 autóval kísérleteztek egy zárt pályán, ahol egyetlen algoritmus által felügyelt jármű is képes volt csökkenteni az egyébként rendszeresen kialakuló torlódásokat, miközben az üzemanyag-felhasználás 40 százalékkal mérséklődött.

A nashville-i próba végső eredményeire azonban még várni kell kicsit, mivel a teszt során begyűjtött adatok olyan nagy mennyiségűek, hogy hónapokba is telhet részletes kielemzésük. Az viszont már most látszik, hogy a tesztjárművek hatékonysága sokat javult a korábbi kísérletekhez képest azzal, hogy a megosztott információk alapján összehangolták mozgásukat.

Emberarcú gépet alkotnának

A jövő terveivel kapcsolatban a konzorcium igyekszik “emberi” MI-t alkotni. Azaz nem csak a rendszer hatékonyságát próbálják fokozni a kutatók, de közben ügyelnek arra, hogy az algoritmus vezette jármű (alapból irracionálisnak tűnő) viselkedése valamennyire elfogadható maradjon a humán sofőrök számára is. Ez nem is rossz ötlet, hiszen az elkövetkező évtizedekben ember által vezetett és autonóm járműveknek egyaránt meg kell férniük egymás mellett a közutakon.

Forrás: Bitport

Tovább
Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés

Friss