Okoseszközök

A Steam befejezi a VR babusgatását

VR
Kép: The Verge

Mostantól kezdve a Steam Deck konzol tökéletesítésére összpontosít a Valve.

A napokban érkezett információk alapján a világ legnagyobb digitális számítógépes játékboltját üzemeltető Valve nem tekinti többé céljának a virtuális valóság útjának egyengetését. A Steam mögött álló játékfejlesztő az elmúlt években fejlesztői eszközökkel, kiváló saját headsettel, továbbá a VR-exkluzív Half-Life: Alyxszal próbálta eladni a technológiát, azonban mostantól a Steam Deck hordozható játékkonzoljának tökéletesítésére kíván fókuszálni.

A források szerint ennek kulcsfontosságú oka, hogy a Facebook immáron Meta Platforms néven futó anyacége Mark Zuckerberg metaverzumos ambíciói miatt rengeteg VR-os játékokat fejlesztő céget vásárolt fel. Emiatt lassan nem lesz senki, aki képes lenne új és komoly VR-játékokat szállítani a Steam kínálatába, enélkül viszont nincs értelme tolni a technológia szekerét.

A hírek szerint Project Citadel munkanéven a Valve már jó ideje dolgozott egy VR-exkluzív játékon, azonban ez most teljesen búcsút vett a virtuális valóságtól, helyette a fejlesztők átgyúrják, részben a Steam Deck képességeinek a demonstrálására szeretnék használni.

Emellett egy szintén VR-os Half-Life játékon, továbbá egy önállóan működni képes Virtual Reality-headseten is folyik a munka a cégnél, ám a források szerint a projektek túlélési esélye jelenleg 50%-50%, miután a Valve elveszítette az érdeklődését a technológia komoly támogatása iránt.

Forrás: ORIGO

Okoseszközök

Elszabadult egy robotporszívó egy brit szállodában

robotporszívó

Egy robotporszívó megszökött egy cambridge-i hotelből – számolt be a drámai hírről a BBC.

Az automata takarítógép csütörtökön nem állt meg a Cambridge-i Orchard Parkban található szálloda bejárati ajtajánál, és másnap még mindig szabadon mászkált – írta a BBC.

A személyzet szerint egyszerűen továbbment, és „bárhol lehet”. A közösségi médiában a porszívó jóakarói pedig azt remélték, hogy a porszívó élvezte az utazást, mivel a vadonban “nincsenek természetes ragadozói”.

A szálloda munkatársai a közösségi médiában tették közzé a robotporszívó nagy szökésének történetét, és kérték az embereket, hogy ha megtalálják, adják vissza.

Végül pénteken egy sövény alatt találták meg. A készüléket leporolták, és „most már boldogan ül a polcon a robotporszívó család többi tagjával együtt” – erősítette meg a szálloda.

Forrás: HVG

Tovább

Okoseszközök

Gamer egérrel rukkolt elő a Xiaomi

xiaomi

Ár-érték arányban kiváló ajánlat a Xiaomi Gaming Mouse Lite, de hivatalosan egyelőre csak Kínában kapható.

A Xiaomi Kínában már piacra is dobta a legújabb egerét, amelyet kifejezetten játékosoknak szán: ez a Gaming Mouse Lite. A Youpin platformon keresztül kínált periféria IP54-es védelmet ígér a por és víz ellen, ami az izzadtság miatt jöhet jól. A 72 grammos egér beépített RGB-s fényeket kapott, ezek szoftveresen keresztül szabhatóak testre.

A Pixart 3327 optikai szenzorra építő egér maximum 6200 DPI-s módot támogat, több profillal: 400, 800, 1600, 3200 és 6200 értékekkel. A mintavételezési ráta 1000 Hz, részeben a 32 bites ARM NXP processzor miatt.

Sajnos hivatalosan még csak Kínában kapható ez a Xiaomi termék (is), és bár több gamereszközt is elkezdett már Európában forgalmazni a gyártó, rejtély, hogy ennek mi a sorsa. A kereskedők kínálatában azért valószínűleg így is felbukkant majd az egér.

Forrás: ORIGO

Tovább

Okoseszközök

Eltűnt egy alapfunkció az iPhone 13-ból

iphone

Egy évtizeden keresztül bekapcsolható volt a szériában a zajszűrés.

Kellemetlen meglepetés érte az iPhone 13 okostelefonokat megvásároltak egy részét, nem találták sehol a szériában emberemlékezet óta elérhető zajszűrést. Az alapértelmezetten bekapcsolt funkció redukálni próbálja telefonálás közben a nem kívánatos hangokat, hogy zajos környezetben való telefonáláskor jobban érthető legyen a másik beszéde.

Mostanra az Apple terméktámogatása megerősítette, hogy az iPhone 13 valamiféle nem részletezett okból szándékosan nem támogatja a zajszűrést, nem valamiféle szoftveres bugról van szó, ami felett elsiklottak az illetékesek. Az egyik panaszos ügyfélnek arra utalt a terméktámogatásos kollégája, hogy hibás működés miatt tiltották le a funkciót.

AZ APPLE ÜGYFÉLSZOLGÁLATA NEM TUDJA MEGMONDANI, HOGY VALAMIKOR UTÓLAG ELÉRHETŐVÉ VÁLIK-E AZ IPHONE 13-ON A ZAJSZŰRÉS.

Forrás: ORIGO

Tovább
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss