Ipar

A Dachser és a Fercam megerősíti gyűjtőszállítmányozási és szerződéses logisztikai üzletágát Olaszországban

fercam

A hosszú távú partnerség egy gyűjtőszállítmányozási és szerződéses logisztikai vegyesvállalat alapításához vezet

A Fercam a Distribution (gyűjtőszállítmányozási) és a Logistics (szerződéses logisztika) részlegét a Dachserrel közös vállalatba kívánja helyezni, melynek „Dachser & Fercam Italia S.r.l.” a neve. Az új vállalkozásban szerzett 80 százalékos részesedése megerősíti és egyben teljessé teszi a Dachser európai hálózatát. Az irányítás átruházásához még az illetékes versenyhatóságok jóváhagyása szükséges.

A két cég által aláírt szerződés értelmében a Fercam az év végéig leválasztja a Fercam Distribution (gyűjtőszállítmányozási) és a Fercam Logistics (szerződéses logisztika) részlegeket a Fercam AG-ról, és integrálja őket az új társaságba. A 920 embert 43 olaszországi helyszínen foglalkoztató részleg 2022-ben mintegy 400 millió eurós bevételt termelt.

2024 elejétől a független vállalat „Dachser & Fercam Italia S.r.l.” néven működik, és közvetlenül Alexander Tonnnak, a Dachser Road Logistics üzletágának vezérigazgató-helyettesének jelent majd. A korábbiakhoz hasonlóan az olaszországi gyűjtőszállítmányozási és szerződés logisztikai üzletágat a Fercam Distribution és Logistics menedzsere, Dr. Gianfranco Brillante és jól bevált csapata irányítja továbbra is, akiknek szakértelme biztosítja a folytonosságot az olasz piacon. A Fercam AG 20 százalékos részesedést fog birtokolni a Dachser & Fercam Italia S.r.l.-ben.

A Fercam Transport (belföldi és nemzetközi közúti és vasúti szállítás), a Fercam Air & Ocean és a Fercam Special Services (képzőművészet, vásárok és rendezvények, házhozszállítás, költöztetés, archívum- és dokumentumkezelés) – beleértve az összes nemzetközi leányvállalatot – a Fercam AG kizárólagos tulajdonában marad, nem válik az új közös vállalat részéve. A Fercam tervei között szerepel ezeknek a részlegeknek a jövőbeli fejlesztése a tengerentúlon is.

„Családi tulajdonú vállalatokként a Dachser és a Fercam értékorientált menedzsment-szemlélettel rendelkezik, amely generációkon keresztül biztosítja az új vállalat jövőbeli életképességét. Ezért is örülünk annak, hogy az olaszországi közös vállalat megalapításával még jobban megerősítjük 20 éves együttműködésünk kötelékeit”

– mondta Bernhard Simon, a Dachser felügyelőbizottságának elnöke.

„A Dachser egy dinamikusan fejlődő családi vállalkozás, hasonló célokkal és hatékony döntéshozatali mechanizmussal, így kiemelkedő és megbízható partnerünk az európai szállítmányozási feladatok ellátásában. Partnerségünk során azonban a feltételek jelentősen megváltoztak, a piac néhány európai és globális szereplőre koncentrálódott. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy kizárólag gyűjtőszállítmányozással és szerződés logisztikával foglalkozó vegyesvállalatot hozunk létre. Ez a helyzet mindkét fél számára előnyös”

– mondta Thomas Baumgartner, a Fercam felügyelőbizottságának elnöke.

„Ezzel a lépéssel tovább erősítjük kapcsolatunkat partnercégünkkel, miközben megszilárdítjuk saját pozíciónkat”

– magyarázta Hannes Baumgartner, a Fercam ügyvezető igazgatója.

„A Dachser európai hálózatának tagjaként további növekedési lehetőségek nyílnak meg előttünk, különösen az export területén. Mindez biztonságot és stabilitást teremt számunkra a jövőben.”

Az európai hálózat teljessé tétele

A Fercam gyűjtőszállítmányozási és szerződéses logisztikai üzletágának többségi átvétele a Dachser harmadik jelentős felvásárlása, a Graveleau (Franciaország, 1999) és az Azkar (Spanyolország, 2013) után, amellyel kibővítette európai szállítási és logisztikai hálózatát.

„Ezzel az akvizícióval az utolsó fennmaradó rést is bezárjuk, és teljessé tesszük saját gyűjtőszállítmányozási és szerződéses logisztikai hálózatunkat a kiemelt európai piacokon”

– magyarázta Burkhard Eling, a Dachser vezérigazgatója.

„Fókuszunk továbbra is az organikus és fenntartható növekedésen van. Ezen túlmenően ebben az évben célzott akvizíciókkal megerősítettük jelenlétünket olyan kulcsfontosságú piacokon, mint a Benelux államok, Ausztrália, Japán, most pedig Olaszország.”

Az ügyfelek számára előnyösek az egységes folyamatok és rendszerek

„A Dachser és a Fercam 20 éve dolgozik együtt sikeresen. Ez alatt az idő alatt nagyon jól megismertük egymást, és a kölcsönös tisztelet jellemezte az üzleti kapcsolatunkat”

– tette hozzá Alexander Tonn, a Dachser Road Logistics ügyvezető igazgatója. A dél-tiroli Bolzanóban található központtal rendelkező, családi tulajdonban lévő Fercam az együttműködés kezdete óta kezeli a Dachser olaszországi desztinációjú, az európai hálózatából származó összes gyűjtőszállítmányát ipari és fogyasztási cikkek kapcsán is, illetve továbbítja a hálózatba az Olaszországból érkező szállítmányokat.

„A Fercam a folyamatosság és a szakértelem szinonimája Olaszországban. Ezzel az akvizícióval, valamint egyéb befektetésekkel tovább gyorsíthatjuk növekedésünket – különösen az olasz piacon –, és még inkább javíthatjuk kínálatunk minőségét. Ügyfeleink Európában, Olaszországban, valamint világszinten is középtávon profitálnak majd a konzisztens folyamatokból és az egységes rendszerekből”

– mondta Tonn az új vegyesvállalat szinergiáiról és az ügyfeleknek biztosított előnyeiről.

Hosszú távú együttműködésüknek köszönhetően a Dachser és a Fercam már tökéletes összhangban dolgoznak az operatív gyűjtőszállítmány-kezelésben. A Fercam igyekszik folyamatosan beruházni logisztikai létesítményeibe, digitális rendszereibe és a klímavédelembe – a két cég ebből a szempontból is kiválóan illeszkedik egymáshoz.

Közös vállalat duplikált struktúra nélkül

A Dachser European Logistics üzletágának korábban nem volt saját telephelye Olaszországban, így a közös vállalat nem eredményez duplikált struktúrát. A Fercam Distribution és Logistics részlegének minden alkalmazottja a Dachser & Fercam Italia cégnél dolgozik majd. A Dachser részesedésszerzése e két részlegben egyben a vállalat azon elkötelezettségét is jelképezi, hogy további, fenntartható befektetéseket hajtson végre olaszországi telephelyein.

A hűtött és nem hűtött élelmiszerek szállításával és raktározásával foglalkozó Food Logistics üzletágban a Dachser 2017 óta három telephellyel és mintegy 270 alkalmazottal képviselteti magát Olaszországban.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ipar

A Microsoft mesterséges intelligencia megoldásával növeli hatékonyságát a Schneider Electric

microsoft

A generatív mesterséges intelligencia (MI) kínálta lehetőségeket is kihasználja a Schneider Electric, hogy hatékonyabbá tegye működését és az új megoldások kifejlesztését.

A vállalat törekvéseit a Microsoft Azure OpenAI megoldásával támogatja.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat a generatív mesterséges intelligencia képességeit is beveti belső működésének átalakítása érdekében, illetve azért, hogy még jobban megfelelhessen ügyfelei igényeinek.

A vállalat és a Microsoft között régóta fennálló együttműködés alapjaira építve a Schneider Electric a Microsoft Azure OpenAI-t alkalmazza olyan megoldások kifejlesztéséhez, amelyek algoritmusokat használnak fel szöveg, kód és más típusú tartalmak generálására. Ez lehetővé teszi a Schneider Electric számára, hogy újratervezze a különböző működési folyamatait, ésszerűsítse az időigényes feladatokat, optimalizálva ezáltal az erőforrások elosztását és növelve a sebességet és a hatékonyságot. Emellett a vállalat a termékfejlesztés területén is hasznosítja a generatív mesterséges intelligenciát.

A technológia alkalmazásának eddigi főbb eredményei:

  • Resource Advisor Copilot – a Microsoft Azure OpenAI támogatásával a nagy nyelvi modell (Large Language Model) technológiát használva a Schneider Electric megalkotta a Copilotot. A Copilot adatelemzéssel, vizualizációval, döntéstámogatással és teljesítményoptimalizálással, valamint a bonyolult iparági ismeretek és a Resource Advisor rendszerinformációk zökkenőmentes feldolgozásával segíti az ügyfeleket.
  • Jo-Chat GPT – a Microsoft Azure OpenAI szolgáltatáson alapuló belső használatra fejlesztett, párbeszédre képes digitális asszisztens, amely lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy biztonságos módon hasznosíthassák a generatív MI képességeit.
  • Finance Advisor – párbeszédre képes digitális asszisztens, amely hatékonyan támogatja a pénzügyi szakemberek munkáját és a szabályszerű és időben történő döntéshozatalt.
  • Knowledge Bot – párbeszédre képes digitális asszisztens, amely segíti az ügyfélszolgálati munkatársakat az ügyfelek kérdéseinek pontos információk alapján történő megválaszolásában.
  • Párbeszéd alapú keresés – szemantikus keresési képesség segítségével természetes beszélgetéshez hasonlóan segíti az ügyfeleket az általuk keresett termékek megtalálásában.

A Schneider Electric tervei között szerepel a Github Copilot integrálása is, hogy tovább javítsa az ajánlatkészítési folyamatokat és műveleteket, valamint a Sales Copilot alkalmazása az értékesítést végző munkatársak támogatására.

„A generatív mesterséges intelligencia alapjaiban változtatja meg az üzleti környezetet és mi eltökéltek vagyunk, hogy befektessünk ebbe a technológiába. A generatív MI már eddig is lehetővé tette számunkra, hogy növeljük a hatékonyságunkat, és tökéletesen illeszkedik a fenntarthatóságra összpontosító innováció iránti elkötelezettségünkhöz”

– hangsúlyozta Philippe Rambach, a Schneider Electric mesterséges intelligencia alkalmazásáért felelős vezetője.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Ipar

Hárommilliárd dolláros megállapodást kötött a Schneider Electric és a Compass Datacenters

compass

Öt évre szóló, 3 milliárd dollár értékű megállapodást kötött a Schneider Electric és a Compass Datacenters.

A két vállalat korábbi együttműködését meghosszabbító szerződés lehetővé teszi, hogy a jövőben is előregyártott, moduláris adatközpont-megoldásokkal szolgálják ki a gyorsan bővülő piaci igényeket.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat a Capital Markets Day befektetői eseményén jelentette be a Compass Datacenters-szel kötött új megállapodást. A két társaság már korábban is együttműködött, a közös munka kezdete óta a Schneider Electric mintegy 150 moduláris adatközpont-megoldást gyártott és szállított le partnere számára az Egyesült Államok Ohio államában található West Chester-i üzeméből.

A világon előállított adatok mennyiségének és fogyasztásának ugrásszerű növekedése – amelyben egyre nagyobb szerepet játszik a mesterséges intelligencia-alapú alkalmazások térhódítása – újfajta, szabványos kialakítású, gyorsan és hatékonyan legyártható és alacsony költségű adatközpontokat igényel. A Schneider Electric és a Compass Datacenters a növekvő keresletre reagálva idén nyáron jelentette be, hogy a csúcstechnológiát képviselő, több mint 10 ezer négyzetméter alapterületű üzemet hoznak létre a Texasban található Red Oak-ban, ahol szintén moduláris adatközpont-megoldásokat gyártanak majd.

Rendkívül hálásak vagyunk a Schneider Electric eddigi kitartó támogatásáért és páratlan szakértelméért, amit a számunkra szállított, előre gyártott elektromos elosztó helyiségek kapcsán tanúsított. Együttműködésünk lehetővé teszi számunkra, hogy kiszolgáljuk az innovatív, élvonalbeli adatközpont-megoldások iránti folyamatosan növekvő keresletet

– nyilatkozta Chris Crosby, a Compass Datacenters vezérigazgatója.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Compass a Schneider Electricet választotta adatközpont-partnerének, ami elismerése annak, hogy kiszámítható és megbízható módon tudjuk biztosítani a szükséges infrastruktúrát. A megállapodásunk meghosszabbítása segít minket abban, hogy kiszolgáljuk ügyfeleink jövőbeni igényeit számos iparágban, a felhőszolgáltatásoktól kezdve, a félvezetőgyártáson és az elektromobilitáson át, az egészségügyig és a távközlésig

– tette hozzá Aamir Paul, a Schneider Electric Észak-Amerikáért felelős elnöke.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Ipar

A Schneider Electric lezárta az EcoAct felvásárlását

schneider

Lezárta a klímatanácsadás és a nettó zéró megoldások területén meghatározó EcoAct SAS felvásárlását a Schneider Electric.

A tranzakció révén jelentősen erősödik a Schneider Electric Fenntarthatósági Üzletága és még gyorsabb lesz az ügyfelek kiszolgálása.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat 2023. július 3-án kezdett exkluzív tárgyalásokat az Atos Grouppal annak klímatanácsadással foglalkozó üzletága, az EcoAct SAS felvásárlásáról. Az érintett munkavállalói érdekképviseleti szervezetekkel folytatott konzultáció, valamint az illetékes versenyjogi hatóságok jóváhagyását követően a Schneider Electric lezárta az EcoAct akvizícióját. A felvásárlás eredményeként jelentős mértékben bővül a Schneider Electric Fenntarthatósági Üzletágának kompetenciája és kapacitása, valamint az eddiginél is gyorsabbá válik az ügyfelek kiszolgálása.

Az EcoAct a nettó zéró kibocsátás elérését támogató megoldások, termékek és szolgáltatások széles portfólióját kínálja, beleértve a tanácsadást, a klímaadatok gyűjtését és elemzését segítő eszközöket és a szén-dioxid-kibocsátást kompenzáló projektek kidolgozását. A Schneider Electric Fenntarthatósági Üzletága – melynek Budapesten található európai központjában többszázan dolgoznak – tanácsadói szolgáltatásokat nyújt többek között az energiagazdálkodás, az energiahatékonyság, a megújuló energia beszerzése, a nettó zéró kibocsátás elérése, az éghajlati kockázatok, a fenntarthatósági kommunikáció, valamint a fenntarthatósági törekvésekkel összefüggő jelentések kapcsán.

„Régóta csodáljuk az EcoAct csapatát, és a két szervezet egyesítése segít abban, hogy gyorsabban tudjuk kiszolgálni ügyfeleinket világszerte. A vállalatok megértik, hogy sürgős cselekvésre van szükség, de továbbra is összetett problémákkal szembesülnek a szén-dioxid-mentesítés terén. Biztos vagyok abban, hogy egyesített, a maguk területén a legjobbnak számító csapataink segíteni fogják ügyfeleinket abban, hogy még gyorsabban haladjanak a nettó zéró kibocsátás elérése felé”

– nyilatkozta a tranzakció kapcsán Steve Wilhite, a Schneider Electric Fenntarthatósági Üzletágának elnöke.

„A gyors cselekvés az éghajlatvédelem érdekében a küldetésünk lényege és meggyőződésem, hogy a Schneider Electricben megtaláltuk ehhez a megfelelő partnert. A cég elkötelezettsége a nettó zéró kibocsátás mellett – ami mind saját működésében, mind az ügyfeleivel való kapcsolatában tetten érhető – önmagáért beszél a piacon, és munkatársaink örömmel csatlakoznak egy másik, piacvezető tanácsadói csapathoz, hogy az éghajlat védelmét és a természetet középpontba helyezve gyorsítsuk fel a vállalatok fenntartható átalakulását”

– mondta el Stuart Lemmon, az EcoAct vezérigazgatója.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss