Szórakozás

Van még mit javítani a kávézók kiszolgálásán

kávézók

Vigyáznak a vendégek egészségére, de összességében kevés kreatív ötlettel javítják az vásárlói élményt a magyar kávézókban – derült ki az ügyfélkiszolgálás piacán 20 éve jelen lévő ClientFirst Consulting országos kutatásából.

Az összesen több mint 126 helyszínen végzett próbavásárlás alapján az eredmények rámutattak, hogy a kávézók döntő többségében a felszolgálók és vendégek is betartják a vírusvédelmi szabályokat, a vendégek visszatérését viszont még nem ösztönzik kellőképpen az újranyitott vendéglátóegységek.

Köszönés és gyorsaság: a kötelező alap már mindenhol megvan

Az újranyitást követő első egész hónapot vizsgáló kutatás során összesen országszerte 126 helyszínen végeztek próbavásárlásokat a kávézókban. A rendszerint központi fekvésű, közkedvelt helyen lévő egységeket 11 különböző szempontot figyelembe véve értékelték. A megérkezés élményét tekintve a túltelítettségtől egyelőre nem kell tartani: a válaszadók 98,4%-a azt tapasztalta, hogy volt üres hely a teraszon, 97,6%-uk egyből le is ülhetett. Az asztalok egymástól megfelelő távolságra voltak elhelyezve. A felszolgáló szinte azonnal meg is szólította a vendégeket (92,7%), és mindezt udvariasan, kedvesen tette (98,4%). A rendelés leadása után rövid időn belül meg is érkezett a kávé (96,8%).

A felszolgálók fegyelmezettek, de kevés a kézfertőtlenítő pont

A felszolgálók döntő többsége, 96%-a viselt maszkot. A kutatás során az is kiderült, hogy még a szigorú szabályokat is fegyelmezetten betartották, hiszen a pincérek és eladók 89,5%-a az orrukat és szájukat is eltakarta. Vírusvédelmi szempontból a próbavásárlók 96,8%-a biztonságban érezte magát, így ebben a tekintetben jól vizsgáztak a kávézók. A vendéglátóegységekben kiemelten fontos kézfertőtlenítők azonban még nem mindenhol részei az alapfelszereltségnek: csupán 49,2% nyilatkozta azt, hogy találkozott ilyen eszközzel a kávézóban.

Sok helyen hiányoznak a kreatív ötletek az élmény növelésére

A próbavásárlók azt is vizsgálták, hogy milyen egyedi eszközöket vetnek be a vendégek élményének növelésére, megtartására, visszaterelésére. Az általános tapasztalat azt mutatta, hogy több apró figyelmességgel igyekeztek kedveskedni, úgy mint: takarók és plédek biztosítása a hűvös idő elleni védekezéshez, ingyen könyvek és olvasnivalók az intellektuális időtöltéshez, vagy élő virágok és díszek kihelyezése a vizuális élmény javítására. Több helyen új kutyabarát asztalokat, illetve gyereksarkokat is kialakítottak. Ezek az intézkedések azonban mindössze a minta 10%-ára voltak jellemzőek.

„Az újranyitást követően a legfőbb feladat az ügyfelek bizalmának visszaszerzése.”

– emelte ki Mózes István, a kutatást végző ClientFirst Consulting ügyvezetője. Hozzátette:

„Ennek első lépcsője a biztonságérzet maximalizálása, ami a kutatásban vizsgált kávézók döntő többségének sikerült is. A következő lépés már az ügyfelek élmények növelése. Ahol az ügyfél egy nem várt kedves gesztussal találkozik (például takaróval, ajándék süteménnyel, napi jókívánsággal), azt megjegyzi, és szívesebben tér majd vissza, vagy ajánlja barátainak, ismerőseinek a helyet. Az ügyfélkiszolgálás titka a figyelem és a következetesség: ha egy kávézó beleteszi a szükséges extra energiát abba, hogy a vendég maximálisan jól érezze magát, akkor hosszútávon is sokkal nagyobb forgalomra és számíthat, hiszen ezzel kiemelkedik a versenytársai közül”.

Szórakozás

Így kövesd a labdarúgó EB-t, ha nincs időd élőben nézni

labdarúgó

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották a labdarúgó Európa-bajnokságot, de az esemény nem marad el szerencsére.

A labdarúgó EB első mérkőzésérere 2021. június 11-én került sor, a döntőt pedig kereken egy hónappal később rendezik a magyar válogatott részvételével. Akinek nincs akkora szerencséje, hogy élőben nézze a találkozókat, annak sem kell elkeserednie, hiszen jó pár egyéb módon nyomon követheti a történéseket. Ezeket gyűjtöttük most össze!

TV-közvetítés

A legjobb megoldás a televíziós közvetítés segítségével nézni a mérkőzéseket. Az MTVA 2021-ben is segítséget nyújt ebben, hiszen az M4 élőben adja az összecsapásokat. Amennyiben valaki előfizetett valamelyik szolgáltató televíziós csomagjára, akkor nincs is más dolga, mint odakapcsolni, bekészíteni a szotyit, tökmagot, és drukkolni.

Amennyiben nem rendelkezik előfizetéssel, akkor sincs gond, hiszen a műsorok a digitális földfelszíni sugárzás révén ingyenesen is elérhetőek. A modern tévék már rendelkeznek beépített digitális (DVB-T típusú szükséges) tunerrel, tehát elég csak rádugni egy antennát a készülékre, elindítani a csatornahangolást, és ezt követően kiválasztani az M4 adót. Ha valakinek régebbi, tehát például hagyományos CRT televíziója van, akkor sem kell kétségbe esnie. Ilyenkor ugyanis egy olyan külső egységet kell rádugnia a SCART porton keresztül, amely tartalmazza a szükséges alkatrészeket. Ezek az úgynevezett set-top boxok már pár ezer forintért beszerezhetőek. Magától értetődően ilyenkor a set-top boxhoz kell csatlakoztatni a megfelelő teljesítményű külső antennát.

Már létezek olyan DVB-T tunerek, amelyek USB-csatlakozóval is rendelkeznek, ezek révén pedig számítógépen is elérhetőek a digitális tv-adások, így például az M4 műsora. Tehát csak egyszerűen be kell dugni az asztali PC-be vagy laptopba az eszközt, mint egy pendrive-ot, és máris lehet nézni a mérkőzéseket.

Internetes adás

Az MTVA Médiaklikk internetes oldalán online streaming, azaz internetes közvetítéssel is sugározzák majd a mérkőzéseket. Viszont ehhez megfelelő sávszélesség szükséges, amely a WiFi mellett akár mobilnettel is elérhető. Ám azt érdemes figyelembe venni, hogy az ilyen típusú tartalomfogyasztás komoly adatforgalmat generál. Tehát, ha valaki nem figyel, akkor hamar kimerítheti a rendelkezésre álló keretet. Az internetes közvetítéssel kapcsolatos másik probléma lehet, hogy ha egyszerre sokan próbálnak csatlakozni, akkor előfordulhat, hogy “megfagy” az adás, vagy borzalmas lesz a képminőség, mert a szerverek túl sok beérkező igényt próbálnak egyszerre kielégíteni.

Itt kell megemlíteni azt is, hogy több olyan weboldal van, amely azzal kecsegtet, hogy regisztráció, vagy reklámokra történő kattintások után engedi nézni a mérkőzések közvetítését, illegálisan. Azonban ezeknek nem szabad bedőlni. Jó esetben csak az időnket vesztegetjük azzal, hogy hirdetéseket nézegetünk, de akár az is előfordulhat, hogy vírust telepítenek a gépünkre.

Rádiós közvetítés

A közszolgálati Petőfi Rádió új rovattal is készül a labdarúgó Európa-bajnokságra, tehát ha valakinek nincs lehetősége arra, hogy tévén vagy számítógépen nézze a meccseket, akkor követheti ily módon is az eseményeket. Egyébként mi a Körkapcsoláson nőttünk fel, és egyszerűen imádtuk, szóval lehet, hogy már csak a nosztalgia kedvéért is fogunk rádiózni egy picit, annak ellenére, hogy természetesen a nagy tévé is be van állítva már.

Internetes oldalak

És ha már itt tartunk: az Origo Sport rovata kiemelten foglakozik a labdarúgó Európa-bajnoksággal, és élő közvetítéssel is készülnek a munkatársak a mérkőzésekről. Emellett természetesen ipari mennyiségű elemzés, értékelés, hír, valamint beszámoló is várható a rendezvénnyel, a csapatokkal, a játékosokkal, a meccsekkel és az eredményekkel kapcsolatban.

Szabadtéri kivetítők

A közterületen felállított kivetítőkön is lehet követni az eseményeket, ráadásul a szabadtéri meccsnézés nem minősül rendezvénynek, arra a vendéglátó teraszokra vonatkozó szabályok irányadóak. Vagyis védettségi igazolvány nélkül is lehet ott tartózkodni, és élvezni a foci-Eb-t.

Forrás: Origo

Tovább

Szórakozás

A SofaScore-ral indít közös EB-játékot a Huawei

sofascore

Az AppGallery és a SofaScore nyereményjátékában 50 Huawei Watch 3 Pro-t sorsolnak ki

A hamarosan kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt közös nyereményjátékot hirdet a Huawei alkalmazás-áruháza, az AppGallery és a sporteredményeket valós időben összesítő SofaScore alkalmazás. A felhasználók az EB ideje alatt minden csoportból, majd az elő- és középdöntőben, végül a döntőben is kiválaszthatják kedvenc csapatukat. A meccsek eredményeiről pedig valós időben értesülhetnek az appnak köszönhetően. A játék résztvevői között 50 darab Huawei Watch 3 Pro okosórát sorsolnak ki.

A labdarúgó Európa-bajnoksággal egy időben indul a SofaScore „Pick’em” nyereményjátéka. Ehhez a felhasználóknak nem kell mást tenni, mint az EB indulása előtt az AppGalleryből letölteni a SofaScore alkalmazást, majd kiválasztani kedvenc focicsapataikat a hat csoportból. Ezután a csoportból az egyenes kieséses szakaszba továbbjutó válogatottak közül is választhatnak újabb kedvencet. Végül dönthetnek arról is, szerintük ki jut el a döntőig és lesz a győztes. A meccsek eredményeit az app valós időben, a Buzzer funkción keresztül, valamint az alkalmazásban és a SofaScore weboldalán is megjeleníti.

„Szeretnénk, ha a felhasználóink bekapcsolódnának a nyár nagy futballeseménye körüli izgalmakba, és ennek kapcsán lehetőséget adni nekik arra, hogy megnyerjék a múlt héten bemutatott, összesen 50 darab vadonatúj Huawei Watch 3 Pro okosóra egyikét”

– mondta Derek Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának skandináv és közép-kelet-európai alelnöke.

Minden egy helyen

A SofaScore a világ sporteseményeiről és bajnokságairól származó, valós idejű, részletes adatokra és elemzésekre specializálódott. Több mint 30 nyelven érhető el, több mint 20 sportágat fed le, havonta több mint 20 millió aktív felhasználóval. A SofaScore kártya az élő közvetítéseket is támogatja, melyek több platformon is megjeleníthetők, bajnokságtól, játéktól, kategóriától vagy a bajnokság tulajdonosától függően.

Akár három hétig is bírja

A Huawei új zászlóshajó okosórája, a Watch 3 a csukló divatos és okos éke: az ívelt üveglappal és 316L rozsdamentes acélvázzal szerelt eszköz vadonatúj koronával érkezik, amely érzékeli a különböző mértékű nyomást és érintésre haptikus visszajelzést ad, így az óra egyszerre kényelmes és könnyen kezelhető. A HarmonyOS-nek köszönhetően a Watch 3 készülékek zökkenőmentesen kapcsolhatók össze a Huawei okostelefonokkal. Az órákon mostantól a felhasználó már hívásokat indíthat és fogadhat, illetve zenét vagy podcastot is hallgathat. A Watch 3 Pro okos üzemmódban akár öt napig, ultrahosszú üzemmódban pedig 21 napig bírja egy feltöltéssel.

A Watch 3 órák profi fitnesz- és egészségfunkcióival akár százféle edzésmódot támogatnak. Legújabb funkcióként már a testhőmérsékletet és a vér glükózszintjét is méri. SOS funkciókkal rendelkezik és érzékeli, ha a felhasználó elesik, felkínálva a segélyhívást. Figyelmeztet továbbá a gyógyszer beszedésének idejére és a rendszeres folyadékbevitelre is.

Tovább

Szórakozás

Most 10 forintért letölthető a Hang nélkül HD verziója

hang nélkül

Nem tudni, hogy hiba, esetleg a június 17-én hazánkban is mozikba kerülő második rész különleges promóciója, de jelenleg mindössze 10 forintért megvásárolható a Hang nélkül című 2018-as horrorfilm HD verziója a Google Play szolgáltatáson belül.

A vásárláshoz nem kell más, mint egy Google-fiók, illetve egy olyan fizetőeszköz, ami be van kötve a keresőóriás rendszerébe.

A vásárlást követően a film bekerül a felhasználó filmjei közé, tehát a jövőben bármikor és bármennyiszer megnézhető lesz mobilon, táblagépen, számítógépen vagy akár okostévén is. A film magyar szinkront ugyan nem kapott a Google szolgáltatásában, de feliratot azért találunk mellé.

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss