Szórakozás

Arcane: November 7-én debütál a Netflixen a Riot Games animációs sorozata

arcane

2 évvel ezelőtti bejelentését követően, idén novemberben jelenik meg az Arcane, a League of Legends világának egy szeletét felölelő animációs sorozat. A Riot Games egy új trailer során leleplezte a bemutató dátumát, és az angol nyelvű szinkronszínészek névsorát is.

A League of Legends 10. születésnapját a Riot Games 2019-ben igazán méltó módon ünnepelte meg. Rengeteg új játékot jelentettek be (például a VALORANTot), valamint a rajongók legnagyobb örömére egy animációs sorozatot is, melyet a korábbi évek rövid videói nyomán régóta kért már a játékosbázis.

Az Arcane első fejezete magyar idő szerint a League of Legends világbajnokság döntője után, november 7-én, hajnali 3 órakor válik elérhetővé a Netflix kínálatában.

„A játékosok világszerte szeretik a LoL-t és annak univerzumát. Szenvedélyük inspirál bennünket arra, hogy Runeterrat egy újabb szintre emeljük. Az Arcane megjelenése a Riot következő fejezetének kezdete, és alig várjuk, hogy a játékosok lássák, mit tartogatunk számukra a játékok, a szórakozás és a sport területén. Ezen alkalomból a játékosokat két fantasztikus esemény középpontjába helyezzük. A League of Legends világbajnokság és az Arcane egyesülve egy egységes, globális ünnepséget hoz létre, amely teljesen új módon ötvözi a versenyt, a szórakozást és a közösséget. Szuper hétvége lesz ez a játékosok számára!“

mondta Nicolo Laurent, a Riot Games vezérigazgatója.

Az Arcane egy összesen 9 részből álló sorozat, melyet 3 fejezetre osztottak fel a készítők. Az első 3 epizód november 7-én, a második 3 november 13-án jelenik meg, a harmadik 3-at pedig a november 20-ai hétvégén tekinthetik meg a rajongók.

A szinkrongárdában ismerős nevek találhatóak, Jayce szinkronhangja például az a Kevin Alejandro lesz, aki szerepelt a CSI: Maimi helyszínelők és a Dr. Csont részeiben is, a sorozat arcának számító Jinxnek pedig Ella Purnell kölcsönzi a hangját, de Harry Potter filmek szereplőjével is lehet találkozni.

  • Vi – Hailee Steinfeld
  • Caitlyn – Katie Leung
  • Jayce – Kevin Alejandro
  • Silco – Jason Spisak
  • Jinx – Ella Purnell
  • Mel – Toks Olagundoye
  • Vander – JB Blanc
  • Viktor – Harry Lloyd

Szórakozás

Jövő év elején új streamingszolgáltató érkezik Magyarországra

skyshowtime

Lassan felsorolni is sok, hány előfizetéses online téka, vagy az angol elnevezés után SVOD-ként rövidített szolgáltatás veti meg a lábát Kelet-Európában, így hazánkban is. Pár hónapon belül újabb versenyzővel egészülhet ki a mezőny, jön a SkyShowtime.

Egy tegnapi amszterdami rendezvényen részletesen beszámolt régiós terjeszkedési terveiről az egyik legnagyobb, kihívó SVOD-szolgáltató, a SkyShowtime. A szárnyait bontó szolgáltatás ezzel csatlakozik a világ legnagyobb videostreaming-platformjainak népes táborához, ugyanakkor nem lesz könnyű dolga, hiszen óriási előfizetői bázissal rendelkező versenytársakkal kell csatáznia, ráadásul a lehető legrosszabb időzítéssel, globális gazdasági válság idején.

A rendezvényen Monty Sarhan, a SkyShowtime vezérigazgatója bejelentette, hogy a szolgáltatás még idén decemberben elindul számos közép- és kelet-európai országban. A SkyShowtime exkluzív műsorainak kínálata december 14-től lesz elérhető Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Koszovóban, Montenegróban, Szerbiában és Szlovéniában.

“Ezt követően 2023 februárjában Magyarországon, Albániában, a Cseh Köztársaságban, Észak-Macedóniában, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában is debütál a platform.”

A szolgáltatás olyannyira friss szereplőnek számít, hogy nem egészen másfél hónapja, szeptember 20-án indult el Dániában, Finnországban, Norvégiában és Svédországban, majd október 25-én Hollandiában és Portugáliában.

A SkyShowtime egy helyre gyűjti össze a blockbuster filmbemutatókat, az új, prémium sorozatokat, a családi tartalmakat, valamint a Universal Pictures, a Paramount Pictures, a Nickelodeon, a DreamWorks Animation, a Paramount+, a SHOWTIME, a Sky Studios és a Peacock tartalmainak válogatott kínálatát. A SkyShowtime helyi gyártású műsorokat, dokumentumfilmeket és különlegességeket is kínál majd.

Forrás: HWSW

Tovább

Szórakozás

Nyugi, maradhat PlayStationön a Call of Duty

call of duty
FORRÁS: ACTIVISION BLIZZARD

Mindeközben rekord bevételű nyitóhétvégét generált a legújabb rész.

Részben anyagi okokból, részben pedig az Activision Blizzard felvásárlásának versenyhatóságokon való keresztülvitele érdekében a Microsoft engedni látszik az eddigi feltételeiből. Az Xbox-üzletágat vezető Phil Spencer a Same Brain YouTube-csatornának adott nyilatkozatában bejelentette, hogy a kiadó felvásárlását követően a Call of Duty-játékok egészen addig elérhetőek lesznek PlayStationre, amíg egyáltalán van PlayStation.

Ez nem meglepő annak fényében, hogy a múlt héten PS4 és PS5 konzolokra is megjelent Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022) az előrendelések és első napi vásárlások tekintetében is minden idők legnagyobb rajtját mutatta be a PlayStation Store-ban. Pontos számok sajnos nem érhetőek el, azonban a Sony szerint a digitális piactér története során soha semmiből nem fogyott még ennyi.

Ráadásul nem csak a Sony konzolján volt gigantikus üzleti siker a játék, az Activision Blizzard szerint az első három napban 800 millió dollár bevételt generált az idei Call of Duty, ami rekord a franchise történetében. További kontextusként a komplett szórakoztatóiparban ez a játék vette idén a legerősebb rajtot, több bevételt generált a nyitóhétvégén, mint a Top Gun: Maverick és a Doctor Strange az őrület multiverzumában filmek együtt.

Forrás: ORIGO

Tovább

Szórakozás

Lenyomná Zuckerberget a metaverzumos játékokban a Sony

sony

Forradalmi és magával ragadó funkciókat ígér a PlayStation VR 2-höz a Sony.

Egyre több dolgot árul el a PlayStation VR 2-ről a Sony, bár azt is közölte, hogy idén már biztosan nem dobja piacra, csak valamikor 2023 elején. Addig a Meta a Quest Pro headsettel próbálkozhat, ez a rivális megoldás a jövő hónapban érkezhet.

A PS VR 2 persze próbál majd rálicitálni. A Sony 4K HDR-kijelzővel próbálkozik majd, mindkét szem előtt 2000 x 2040-es kép jelenik majd meg, HDR-képes OLED-kijelzőkön.

Fejlett haptikus visszajelzés, szemkövetés is lesz majd a funkciók között, persze ezeket a játékoknak is támogatniuk kell. Az újdonságokról elárult pár dolgot továbbá a CNET próbája is.

Forrás: ORIGO

Tovább
Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés

Friss